"ДОРОГАМИ ПОЕТА НА РІВНЕНЩИНІ":

Радивилівська громада урочисто передала громаді Дубенщини Шевченківську естафету. З цієї нагоди відбулася культурно- мистецька подія із вшануванням пам'яті Великого Кобзаря та популяризацією його творчості. Знову Шевченкова весна на нашій землі,  яку Тарас щедро засівав словом.

Про сплату транспортного податку за автомобіль, який є об’єктом оподаткування, якщо його викрадено

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що у разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, який є об’єктом оподаткування, транспортний податок за такий легковий автомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якому мав місце факт незаконного заволодіння легковим автомобілем, якщо такий факт підтверджується відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, виданим уповноваженим державним органом.

Щодо звільнення ФОП від сплати єдиного податку

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних дніввідповідно до п. 295.5 ст. 295 Податкового кодексу України.

Місцеві бюджети Радивилівщини отримали від малого бізнесу майже 8 мільйонів гривень єдиного податку

До місцевих бюджетів від підприємців та підприємств Радивилівщини, які працюють за спрощеною системою оподаткування, за два місяці цього року надійшло 7988 тис гривень єдиного податку. Порівняно з сумою податку, що була перерахована за аналогічний період минулого року, у поточному році надходження зросли на 2586 тис гривень, або на 47,8 відсотків.

Застосування РРО платниками спрощеної системи оподаткування

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що використання РРО/ПРРО є обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ – IV груп. Звільняються від використання в своїй діяльності РРО/ПРРО: платники єдиного податку І групи; платники, які не здійснюють розрахункових операцій.

Внесення розмінної монети в РРО або ПРРО

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що суб’єкти господарювання повинні забезпечувати наявність у касі банкнот, обігової та/або розмінної монети для видачі здачі (за винятком тих номіналів монет (банкнот), карбування та випуск в обіг/додатковий випуск в обіг яких припинено Національним банком України з урахуванням бонусних програм лояльності та/або наявності пристроїв для приймання монет. Суб’єкти господарювання в разі прийняття НБУ рішення щодо припинення карбування та випуску в обіг/додаткового випуску в обіг певних номіналів монет зобов’язані здійснювати заокруглення загальної суми покупки в порядку, передбаченому нормативно-правовим актом НБУ з питань, що регулюють обіг монет дрібних номіналів.

До місцевих бюджетів Дубенського району надійшло 4,6 мільйони гривень податку на нерухоме майно

Протягом січня-лютого 2024 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевих бюджетів громад Дубенщини 4,6 млн гривень, що майже на 1,4 млн. гривень. або на 42,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Податкова знижка за переобладнання транспортного засобу

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що згідно з п.п. 166.3.7 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого у вигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.