Нематеріальна культурна спадщина

Гастрономічна спадщина, як нематеріальна культурна спадщина громади, включає в себе  традиції, страви, кулінарні методи та обряди, які передаються від покоління до покоління та розкривають багатство традицій і обрядів за столом. Це виявляється у стравах,  особливих рецептах, специфічних інгредієнтах або унікальних методах приготування цих страв. Активне вивчення, документування та передача цих кулінарних традицій допомагає зберегти та вдосконалити неповторний характер кухні в межах територіальної громади. Українська народна кухня формувалася протягом віків, із давніх часів відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями. Водночас вона невпинно розвивається і змінюється. Тож запрошуємо   в подорож смаками та ароматами наших унікальних страв, а саме: «Голубці з млинцями», «Затерта капуста», «Пироги з квасолею та маком».


«Голубці з млинцями» Детальніше тут: mail

Фото без опису

Базуючись на традиційній українській кухні, готуються на свій лад і з такими приправами аби стати візитною карткою місцевості. Господині, які володіють особливостями приготування голубців з млинцями, користуються великою повагою. Страва є одною з  атрибутів місцевої кухні. Хоч її споживають у звичайні дні, вона є неодмінним складником обрядовості: її подають під час ритуальних обідів – весіллях, хрестинах, поминальних обідах, під час родинних чи релігійних свят. 


«Затерта капуста» Детальніше тут: mail

Фото без описуЦе традиційна страва в українській кухні, що володіє багатошаровою історією яка вкорінена в культурні традиції. "Затерта капуста" є популярною в українській кухні та має численні регіональні варіації. Ця страва є яскравим прикладом того, як українці вміли використовувати прості інгредієнти для приготування  поживних та смачних  страв. «Затерта капуста» – це простота, насиченість та справжній смак давньої української кухні. Вона є чудовим прикладом кулінарної спадщини, яку українці зберегли та передають з покоління в покоління.

 

 

 


«Пироги з квасолею та маком» Детальніше читайте тут: mail

Фото без описуЦе особлива страва, яка не лише смачна, але й відображає символіку та традиції свята. На   різдвяні свята завжди пекли хліб, який називали «Книж», а після цього хлібу пхали в піч пісні пироги з квасолею та маком. Такі пироги можуть мати спеціальне значення, пов'язане із звичаями Різдвяних обрядів. На Варвари під час посту дівчата пригощали хлопців пісними пирогами з квасолею, картоплею, яблуками, маком. Завдяки простоті та поживності пироги з квасолею і маком зберегли свою популярність протягом століть і досі залишаються символом української кулінарної спадщини, передаючи нащадкам смак та історію минулих поколінь

Код для вставки на сайт

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних