Нематеріальна культурна спадщина

Гастрономічна спадщина, як нематеріальна культурна спадщина громади, включає в себе  традиції, страви, кулінарні методи та обряди, які передаються від покоління до покоління та розкривають багатство традицій і обрядів за столом. Це виявляється у стравах,  особливих рецептах, специфічних інгредієнтах або унікальних методах приготування цих страв. Активне вивчення, документування та передача цих кулінарних традицій допомагає зберегти та вдосконалити неповторний характер кухні в межах територіальної громади. Українська народна кухня формувалася протягом віків, із давніх часів відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями. Водночас вона невпинно розвивається і змінюється. Тож запрошуємо   в подорож смаками та ароматами наших унікальних страв, а саме: «Голубці з млинцями», «Затерта капуста», «Пироги з квасолею та маком».


«Голубці з млинцями» Детальніше тут: mail

Фото без опису

Базуючись на традиційній українській кухні, готуються на свій лад і з такими приправами аби стати візитною карткою місцевості. Господині, які володіють особливостями приготування голубців з млинцями, користуються великою повагою. Страва є одною з  атрибутів місцевої кухні. Хоч її споживають у звичайні дні, вона є неодмінним складником обрядовості: її подають під час ритуальних обідів – весіллях, хрестинах, поминальних обідах, під час родинних чи релігійних свят. 


«Затерта капуста» Детальніше тут: mail

Фото без описуЦе традиційна страва в українській кухні, що володіє багатошаровою історією яка вкорінена в культурні традиції. "Затерта капуста" є популярною в українській кухні та має численні регіональні варіації. Ця страва є яскравим прикладом того, як українці вміли використовувати прості інгредієнти для приготування  поживних та смачних  страв. «Затерта капуста» – це простота, насиченість та справжній смак давньої української кухні. Вона є чудовим прикладом кулінарної спадщини, яку українці зберегли та передають з покоління в покоління.

 

 

 


«Пироги з квасолею та маком» Детальніше читайте тут: mail

Фото без описуЦе особлива страва, яка не лише смачна, але й відображає символіку та традиції свята. На   різдвяні свята завжди пекли хліб, який називали «Книж», а після цього хлібу пхали в піч пісні пироги з квасолею та маком. Такі пироги можуть мати спеціальне значення, пов'язане із звичаями Різдвяних обрядів. На Варвари під час посту дівчата пригощали хлопців пісними пирогами з квасолею, картоплею, яблуками, маком. Завдяки простоті та поживності пироги з квасолею і маком зберегли свою популярність протягом століть і досі залишаються символом української кулінарної спадщини, передаючи нащадкам смак та історію минулих поколінь

Код для вставки на сайт

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних