Громадянам необхідно інформувати податкову службу про зміни реєстраційних даних

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що фізичні особи зобов’язані повідомляти контролюючі органи про зміну реєстраційних даних (зміна місця проживання, прізвища, імені, по батькові, паспортного документа, тощо) у місячний термін з дня настання таких змін відповідно до вимог ст.70 Податкового кодексу України шляхом подання заяви за формою №5ДР або заяви за формою №5ДРП. Порядок та процедура подання відповідних заяв визначається р.VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (далі – Державний реєстр), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за № 1306/31174. 

«Спрощенці» Радивилівщини додали місцевим бюджетам 25,7 млн гривень єдиного податку

«Спрощенці» Радивилівщини за одинадцять місяців 2023 року сплатили до місцевих бюджетів громад 25,7 млн гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження цього податку зросли на 1,7 млн  гривень.

Порядок включення організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440, зі змінами (далі – Порядок).

ФОП, при заповненні річної податкової декларації про майновий стан і доходи повинен зазначати інші доходи, отримані як ФО – громадянином

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами і доповненнями (далі – ПКУ) фізичні особи – підприємці подають до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб.

До місцевих бюджетів Радивилівщини сплачено 25 млн гривень плати за землю

Упродовж січня-листопада 2023 року місцеві бюджети громад Радивилівщини отримали 25 млн гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 11 млн гривень.