Про зняття з обліку платника єдиного внеску - ФОП в контролюючому органі у разі припинення підприємницької діяльності

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що контролюючі органи знімають з обліку платників єдиного внеску – фізичних осіб – підприємців на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором, після проведення передбачених законодавством перевірок платників та проведення остаточного розрахунку (абзац 11 частини 1 ст. 5 Закону №2464 та абзац 3 п. 8 Порядку № 1162).

Про терміни перерахування податковим агентом ПДФО з нарахованих доходів

Головне управління ДПС у Рівненській області інформуює, що роботодавець, який нараховує (виплачує,надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок на доходи фізичних осіб із суми такого доходу за його рахунок (п.п. 168.1.1 ст. 168 ПКУ).

Щодо подання декларації про майновий стан і доходи новоствореним підприємцем

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до п.п. 177.5.2 п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фізичні особи – підприємці, які зареєстровані протягом року в установленому законом порядку, або переходять на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, або перейшли із спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, подають податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за результатами звітного року, в якому розпочата така діяльність або відбувся перехід на (перехід із) спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Платники податку розраховують та сплачують авансові платежі у строки, визначені п.п. 177.5.1 п. 177.5 ст. 177 ПКУ, що настануть у звітному податковому році.

Комітет проводить аналіз ефективності Закону України «Про ринок природного газу». Просимо заповнити опитувальники

Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг (далі – Комітет) розпочав роботу з аналізу ефективності та реалізації Закону України «Про ринок природного газу» від 9 квітня 2015 року № 329-VIII (далі – Закон).