Дорога громадо!

Щиро вітаю зі Світлим Святвечором усіх, хто готується зустріти першу зірку на небі, яка символізує про Різдво Христове.

Легальні доходи платників Радивилівщини додали місцевим бюджетам громад понад 195 млн гривень ПДФО

Оподаткування легальних доходів жителів Радивилівщини посприяло надходженню до місцевих бюджетів громад 195,4 млн гривень податку на доходи фізичних осіб упродовж січня-листопада цього року. Приріст цього платежу до аналогічного періоду минулого року склав 9,2 млн гривень.

Про особливості реєстрації повернення товарів, непроданих у зв’язку з неявкою покупця

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до пункту 5 розділу ІІІ Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 липня 2016 року за № 918/29048, реєстрація продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів через РРО проводиться одночасно з розрахунковою операцією.

Про Порядок направлення податковими органами податкових вимог платникам податків

Головне управління ДПС у Рівненській області  повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 12.07.2022 № 196 затверджено Порядок направлення податкових вимог платникам податків.

Щодо застосування суб’єктами господарювання, у тому числі ФОП – платниками єдиного податку другої – четвертої груп РРО/ПРРО при роздрібній торгівлі на ринках, ярмарках

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО (далі – ПРРО) не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

Громадянам необхідно інформувати податкову службу про зміни реєстраційних даних

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що фізичні особи зобов’язані повідомляти контролюючі органи про зміну реєстраційних даних (зміна місця проживання, прізвища, імені, по батькові, паспортного документа, тощо) у місячний термін з дня настання таких змін відповідно до вимог ст.70 Податкового кодексу України шляхом подання заяви за формою №5ДР або заяви за формою №5ДРП. Порядок та процедура подання відповідних заяв визначається р.VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (далі – Державний реєстр), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за № 1306/31174.