Умови звільнення від фінансової відповідальності згідно Закону України №2260-IX

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу, що Законом України від 12.05.2022 №2260 внесено ряд змін до Податкового кодексу України. Зокрема передбачено, що протягом дії воєнного стану, у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно зареєструвати ПН/РК у ЄРПН, подати податкову звітність та сплатити податки і збори, платники податків звільняються від штрафів з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Чи необхідно сплачувати транспортний податок за автомобіль, який є об’єктом оподаткування, якщо його викрадено?

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що у разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, який є об’єктом оподаткування, транспортний податок за такий легковий автомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якому мав місце факт незаконного заволодіння легковим автомобілем, якщо такий факт підтверджується відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, виданим уповноваженим державним органом

Увага, буде припинено електропостачання!

З метою підвищення надійності електропостачання та запобігання аварій в електричних мережах ПрАТ „Рівнеобленерго” буде проводити планові ремонтні роботи. У зв’язку з виконанням цих робіт буде припинено електропостачання. 

На допомогу армії платниики Дубенського району протягом січня-травня сплатили понад 27,5 млн грн «патріотичного податку»

Упродовж січня-травня 2022 року, на допомогу українським армійцям, платники податків Дубенського району перерахували до держбюджету 27 млн 520,4 тис грн військового збору. Про це повідомила начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Алла Панчук.

Корисне для платників єдиного податку

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до змін, внесених Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260), відновлюються податкові обов’язки для платників, у яких є можливість дотримуватись термінів сплати податків та зборів, подання звітності, реєстрації у відповідних реєстрах податкових накладних (далі – ПН), розрахунків коригування (далі – РК).

На період дії воєнного стану в Україні передбачено мораторій на проведення документальних перевірок по єдиному внеску

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464).

Набрав чинності Закон № 2260, яким вносяться зміни щодо реєстрації ПН/РК та проведення перевірок

Головне  управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що 12 травня 2022 року прийнято Закон України № 2260-ІХ (законопроєкт № 7360)  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260).

Пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.