ОГОЛОШЕННЯ!!!

Радивилівська міська рада повідомляє про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту містобудівної документації – детального плану території для будівництва та обслуговування будівель та споруд виробничої діяльності по вул. Волковенка м. Радивилів Дубенського району Рівненської області.

ВЕСНА – ЧАС ПОДБАТИ ПРО БЛАГОУСТРІЙ

Шановні жителі громади!. Як кожен господар наводить лад у своєму дворі, так і ми прибираємо ту територію, за яку несемо відповідальність.

На Радивилівщині до бюджету сплачено майже 45 млн гривень ПДФО

За підсумками січня-лютого 2023 року працедавці Радивилівщини спрямували до бюджетів усіх рівнів 44,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума перерахованого місцевими працедавцями ПДФО  перевищує  показники минулого року на 22,1 млн гривень.  

Податкова соціальна пільга фізичній особі в 2023 році

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що з 1 січня 2023 року відповідно до статті 7 Закону України від 03.11.2022 № 2710-ІХ «Про Державний бюджет України на 2023 рік» установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у сумі 2684 гривень.

Найбільшу суму єдиного податку до бюджетів громад сплатили підприємці - фізичні особи, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування. Їх внесок становить 3,4 млн гривень єдиного податку. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 586,8 ти

Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, що відповідно до п.п. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 ПКУ будь-який платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 50 відс. розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року, що у 2023 році складає 1342 гривень.

Хто має право подати декларацію про майновий стан та доходи від імені платника податків

Головне управління ДПС у Рівненській області роз'яснює, що податкова декларація про майновий стан і доходи заповнюється платником податку на доходи фізичних осіб  самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником ПДФО здійснювати таке заповнення, у порядку, передбаченому главою 2 розділу II «Адміністрування податків» Податкового кодексу України (п. 179.5 ст. 179 ПКУ).