У селі Підзамче зі скорботою та болем провели сьогодні на вічний спочинок воїна-захисника Романа ВОРОНКА, який трагічно загинув у ДТП на Дніпропетровщині 20 серпня цьогоріч

Дата: 25.08.2024 20:09
Кількість переглядів: 70

Йому було лише 23 роки... Роман Леонідович ВОРОНКО народився 7 березня 2001 р. На захисті рідної землі - від початку повномасштабного вторгнення.

Фото без опису

Він добровольцем вступив до лав Збройних Сил України. Служив інструктором групи інструкторів військової частини, куди був призваний Хмельницьким РТЦК та СП 1 червня 2022 року.

На прощання з героєм зійшлося все село, представники влади громади, рідні, близькі, знайомі, його бойові побратими.

Попереду траурної процесії односельці несли оберемки квітів та скорботний коровай – символ невимовного жалю та прощання з молодим життям, яке обірвалось так несправедливо рано.

Люди не стримували сліз, адже Роман був доброю, світлою людиною, чуйним та турботливим сином, братом, невдовзі мав би радіти весільним приготуванням…

Саме тому болем у серці відізвалось кожне слово у похоронній промові отця Василія, настоятеля Свято-Покровського храму с.Підзамче: «Звістка про його загибель стала важким ударом для всіх, хто його знав. Він пролив за рідну землю свою кров, був поранений, пройшовши одні із найбільш складних напрямків фронту. А тому залишиться назавжди в пам'яті усіх як справжній патріот та Герой.

Був працьовитим, щирим хлопцем, у всьому допомагав матері та молодшому брату. Вічна пам'ять і шана тобі, Романе... Ми будемо молитися про Царство Небесне твоїй світлій душі.»

Поховали Романа ВОРОНКА на сільському кладовищі в с.Підзамче - з усіма належними військовими почестями та передачею рідним Героя Державного Прапора, під яким він відважно боровся за звільнення країни від окупанта та за її перемогу.

Низький уклін йому і шана навіки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних