У ГРОМАДІ НАДАВАТИМУТЬСЯ ПОСЛУГИ З ПАТРОНАТНОГО ВИХОВАННЯ ДИТИНИ

Дата: 23.07.2024 18:56
Кількість переглядів: 57

Це соціальна послуга, що впроваджується для дітей, чиї батьки опинилися у скруті та тимчасово не можуть належно доглянути сина чи доньку. Патронатний вихователь і його помічник дають дітям необхідну підтримку та відчуття стабільності в кризовий етап їх життя.

Фото без опису

Сьогодні в Радивилові відбулась зустріч-комунікація сім’ї з Підзамчівського старостинського округу Радивилівської тергромади, яка пройшла відбір та відповідне навчання у Рівненському обласному центрі соціальних служб, та надалі буде здійснювати патронатне виховання, - з представниками міждисциплінарної команди, створеної для забезпечення всебічної підтримки патронатних вихователів під час надання ними у громаді послуг з патронатного виховання дитини.

До складу робочої групи увійшли староста округу, представники соціальних служб, освітньої сфери, охорони здоров’я, ювенальної поліції, психологи.

Сьогоднішній спеціалізований тренінг проводили фахівці Рівненського обласного центру соціальних служб.

У своєму зверненні директор центру, координатор з послуги по патронату над дитиною у Рівненській області Ананій БУЧАК зазначив, що ця зустріч має на меті злагодження та взаємодію. Адже за допомогою фахових тренерів та представників міждисциплінарної команди, у співпраці з Службою у справах дітей Радивилівської міської ради Рівненської області, патронатні вихователі зможуть опрацювати багато актуальних питань щодо влаштування дітей, виховання та забезпечення їх найкращих інтересів.

Такі навчання відбуваються у межах проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», що реалізується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), МБО «Партнерством «Кожній дитині» та Мінсоцполітики.

Про важливість та пріоритетність подальшого розвитку сімейного патронату у громаді зазначив і Радивилівський міський голова Микола Карапетян:

- Надання послуги патронату та її доступність для вразливих сімей з дітьми у громаді це альтернатива інтернатним закладам, які відходять в минуле. Патронатні вихователі це турбота і прихисток дітям, які тимчасово не можуть перебувати зі своєю родиною з різних причин.

Нагадаємо, нині на Рівненщині є 8 патронатних родин. Вони діють у Рафалівській, Гощанській, Немовицькій та Рівненській громадах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних