Голубці з Радивилівської громади можуть стати «культурною спадщиною України»
Заявку на внесення у нацперелік уже подали!
Радивилівська громада з Рівненщини подала свою страву - голубці - на внесення до обласного та національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.
Про це повідомила директорка Рівненського обласного центру народної творчості Ірина Рачковська, зазначивши, що саме на Радивилівщині є свій унікальний рецепт приготування голубців. Гастрономічні пошуки власної кулінарної "родзинки " проводилися працівниками КЗ "Радивилівський МБК" та його філіалів.
Наші особливі голубці готуються на основі капустяного листя, млинця і фаршу.
Якщо додати до млинця шпинат чи зелене листя — млинець стає зеленим, а сік буряка додасть йому червоного кольору.
Залежно від добавки страва інша на смак та на вигляд.
Уже ввів у свій навчальний план навчання приготуванню цієї страви і місцевий професійний ліцей, який навчає кулінарній справі молодь.