Рішення виконавчого комітету №134 «Про затвердження Положення про порядок видачі акта про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду)»

Кількість переглядів: 589
Скликання: VIII скликання
Сесія: засідання 12/24
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 30.05.2024
Автор: Пастух Олександр Володимирович
Номер документу: 134
Назва документу: Про затвердження Положення про порядок видачі акта про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду)
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.04 МБ)

                                                                              

РАДИВИЛІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ДУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

                                                                                                      Код ЄДРПОУ 04057847

 

30  травня  2024 року                                              м. Радивилів                                              №  134

 

Про затвердження Положення про порядок видачі

акта про встановлення факту здійснення особою

догляду (постійного догляду)

 

 

Керуючись статтею 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», відповідно до пункту 61  Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період (далі – Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 560, з метою забезпечення прав осіб з інвалідністю та їх соціальної захищеності, осіб, які потребують постійного догляду, виконавчий комітет Радивилівської міської ради

 

в и р і ш и в :

 

          1. Затвердити Положення про порядок видачі акта про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду), що додається.

          2. Утворити комісію зі встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) у складі, що додається.

            3. Визначити відділ соціального захисту населення відповідальним за організацію роботи комісії із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) та зберігання заяв та документів поданих до Радивилівської міської ради військовозобов’язаними.

            4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Пастуха.

 

 

 

Міський голова                                                      Микола КАРАПЕТЯН

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого комітету

Радивилівської міської ради

від  30.05.2024 №___________

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок видачі акта встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду)

 

  1. Це Положення визначає порядок видачі акту встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду), відповідно до пункту 61 Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період (далі – Порядок), затвердженогопостановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 560.
  2. Акт складається на підставі заявивійськовозобов’язаних, які здійснюють догляд (постійний догляд) за особами, зазначеними у пунктах 9, 13, 14 частини першої статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, та які не мають права на призначення компенсації (допомоги, надбавки) на догляд за ними, (надалі – Заява) доРадивилівської міської ради за формою, що додається до цього Положення.
  3. Військовозобов’язаними, які не мають права на призначення компенсації (допомоги, надбавки) на догляд, єгромадяни, яким було відмовлено в призначені компенсації (допомоги, надбавки) на догляд(у разі їх звернення),або які за призначенням та виплатою компенсації (допомоги, надбавки)на догляд не зверталися.
  4. До Заяви військовозобов’язаними додаються копії таких документів з пред’явленням їх оригіналів:
  1. копія паспорта громадянина України та документа, що підтверджує інформацію про реєстрацію місця проживання військовозобов’язаного, який здійснює догляд (постійний догляд);
  2. копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган Державної фіскальної служби і мають відмітку у паспорті)військовозобов’язаного, який здійснює догляд (постійний догляд);
  3. копія паспорта громадянина України та документа, що підтверджує інформацію про реєстрацію місця проживанняособи, яка потребує догляду (постійного догляду);
  4. копія реєстраційного номера облікової картки платника податків особи, яка потребує догляду (постійного догляду) (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган Державної фіскальної служби і мають відмітку у паспорті)особи, яка потребує догляду (постійного догляду);
  5. копії документу(ів), що підтверджує(ють) родинний зв’язок з особою, яка потребує догляду (постійного догляду);
  6. копія документу, що підтверджує інвалідність особи, яка потребує догляду (постійного догляду) (за наявності інвалідності);
  7. копія документу, що підтверджує потребу особи в постійному догляді (документів, що підтверджують інвалідність, висновок медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу у постійному догляді);
  8. копія документа/довідок про призначення/не призначення військовозобов’язаному допомоги, компенсацій за здійснення догляду (постійного догляду) чи про звернення/не звернення до органів соціального захисту населення за такими виплатами(у разі їх наявності);
  9. копію(ї) документу(ів) щодо інших членів сім’ї особи, яка потребує догляду (постійного догляду), які не є військовозобов’язаними та  які зобов’язані за законом їх утримувати та документи щодо підстав неможливості здійснення ними догляду (постійного догляду) (у разі їх наявності);
  10. інші документи, які не передбачені цим Положенням, але можуть вплинути на розгляд питання по суті (у разі наявності).
  1. Заява військовозобов’язаним може бути подана особисто через Центр надання адміністративних послуг Радивилівської міської ради або направлена засобами поштового зв’язку.
  2. Суб’єкти звернення, а також інші особи, визначені цим Порядком, несуть відповідальність за подання неповної чи недостовірної інформації.
  3. Не пізніше наступного робочого дня після дати реєстрації заяви, Радивилівська міська рада звертається із запитом до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримкиабо його відокремленого відділу (далі - РТЦК та СП) щодо надання ним інформації про перевірку перебування такого військовозобов’язаного на військовому обліку, родинні зв’язки військовозобов’язаної особи та особи, яка потребує догляду (постійного догляду). Наявність інших зареєстрованих/задекларованих осіб за адресою місця проживання або адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання особи, яка потребує догляду Радивилівською міською радою отримується самостійно з Реєстру Радивилівської територіальної громади.
  4. Комісія попередньо перевіряє Заяву, подані документи та матеріали РТЦК та СП. У випадку, якщо до Заяви не подані документи, подання яких, згідно з вимогами цього Положення, є обов’язковим, Комісія не пізніше наступного робочого дня повідомляє військовозобов’язаного про необхідність подачі таких документів, та зупиняє розгляд Заяви до моменту подачі таких документів. Не пізніше наступного робочого дня після надходження необхідних документів розгляд Заяви поновлюється.
  5. Підтвердження/не підтвердження факту здійснення догляду (постійного догляду) оформлюється Актом тільки при наявності повного пакету документів та з урахуванням наданих РТЦК та СП матеріалів після здійснення комісією за місцем проживання (перебування) особи, яка потребує догляду, перевірки факту здійснення такого догляду.
  6. Підтвердження/не підтвердження факту здійснення військовозобов’язаним догляду (постійного догляду) за особою чи особами, які потребують догляду (постійного догляду), здійснюєтьсякомісією із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду)(далі – Комісія), склад якої утворюється рішенням виконавчого комітету Радивилівської міської ради. Склад комісії правоможний для встановлення факту здійснення догляду (постійного догляду), у разі присутності не менше половини членів комісії від її утвореного складу. До складу комісії із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) можуть входити депутати місцевої ради, представники виконавчих органів місцевого самоврядування, громадських організацій загальною чисельністю не менше п’яти осіб.
  7. Комісія, відповідно до пункту 61 Порядку, після отримання матеріалів за результатами перевірки військовозобов’язаного,який здійснює догляд, надісланихрайонним (міським) територіальним центром комплектування та соціальної підтримки або його відокремленим відділом до Радивилівської міської ради, складає Акт за формою затвердженою згідно з Додатком 8 Порядку. У разі ненадання у вказані Радивилівською міською радою терміни від РТЦК та СП матеріалів перевірки щодо військовозобов’язаного вважається, що військовозобов’язаний таку перевірку пройшов та має право на отримання Акта.
  8. Обстеження для встановлення факту здійснення догляду/постійного догляду проводиться не пізніше ніж на сьомий робочий день після реєстрації заяви за наслідками якого складається Акт. Встановлення факту здійснення догляду (постійного догляду)відбувається за обов’язкової присутності особи, яка здійснює догляд і особи, яка потребує догляду.
  9. В Актах членами комісії фіксується факт здійснення догляду (постійного догляду)/не здійснення догляду (постійного догляду) на дату та час проведення обстеження.
  10. Якщо зміст Заяви та доданих до неї документів відповідає вимогам цього Положення, Комісія визначає дату обстеження за адресою, за якою здійснюється догляд (постійний догляд) за особою, що його потребує, вказаною у Заяві (надалі – Обстеження), про що повідомляє військовозобов’язаного засобами телефонного зв’язку.
  11. Рішення про результати розгляду Заяви виноситься членами Комісії, не пізніше десяти робочих днів з дати подання Заяви за результатами обстеження та вноситься в Акт.
  12. За результатами Відвідування Комісія може прийняте одне з таких рішень:факт здійснення  постійного догляду підтверджено/факт здійснення постійного  догляду не підтверджено.

18. Акт за формою, затвердженою Додатком 8 Порядку, складається у двох примірниках.

19. Один примірник Акта видається заявнику особисто.

20. Другий примірник Акта, заявата всі матеріали, що стали підґрунтям для складення та видачі Акта, зберігаються у відділі соціального захисту населення Радивилівської міської ради.

21. Комісіяможе відмовити у видачі Акта у таких випадках:

  1. якщо до Заяви не додані документи, подання яких, згідно з вимогами цього Положення, є обов’язковими;
  2. з урахуванням наданих РТЦК та СП матеріалів встановлено, що військовозобов’язаний не підпадає від вимоги пункту 61 Порядку.
  3. військовозобов’язаному призначено та виплачується компенсація (допомоги, надбавки) на догляд за особою, яка потребує догляду (постійного догляду).

22. Суб’єкти звернення, а також інші особи, визначені цим Порядком, несуть відповідальність за подання неповної чи недостовірної інформації.

23.  Громадянин, який є суб’єктом звернення, має право оскаржити дії (бездіяльність) суб’єктів складання Актів до суду у порядку, встановленому законом.

 

 

 

Керуючий справами                                                     Сергій ГУЩА

 

 

Додаток

до Положення про порядок видачі акта встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду)

 

Радивилівському міському голові

Миколі КАРАПЕТЯНУ

___________________________________________

         (прізвище, ім’я, по батькові військовозобов’язаного)

___________________________________________

Адреса зареєстрованого місця проживання:

___________________________________________

___________________________________________

Адреса фактичного місця проживання:

___________________________________________

___________________________________________

контактний телефон ________________________

 

ЗАЯВА

Я, військовозобов’язаний ____________________________________________________

                                                                (П.І.П військовозобов’язаного, який здійснює догляд (постійний догляд)

_________________________________________ прошу відповідно до п. 61 Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 560, скласти та видати мені Акт про встановлення факту здійснення мною догляду (постійного догляду) за _____________________________________________________________________________,

(П.І.П особи, за якою військовозобов’язаний здійснює догляд (постійний догляд)

який я здійснюю за адресою:______________________________________________________

___________________________________та який (яка) являється мені _______________________________________________________________________________.

 (вказати родинний зв’язок з особою, за якою здійснюють догляд: батько, мати, баба, дід, сестра, брат тощо)

Назва та адреса районного (міського) територіальний центр комплектування та соціальної підтримки або його відокремленого відділу

_______________________________________________________________________________

(зазначити назву та адресу районного (міського) територіальний центр комплектування та соціальної підтримки або його відокремленого відділу куди була подана заява відповідно до абзацу першого п. 61 Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 560)

________________________________________________________________________________

Наявність/відсутність інших осіб, які не є військовозобов’язаними та відповідно до закону зобов’язані їх утримувати (чоловік/дружина, працездатні діти)  (для осіб з інвалідністю І або ІІ групи, осіб, що потребують постійного догляду за висновком МСЕК чи ЛКК закладу охорони здоров’я)

_______________________________________________________________________________

Підписуючи цю заяву, несу персональну відповідальність за повноту та достовірність наданої інформації. Даю згоду на збір та обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

 

__________________202____року                                                    _______________

                                                                                                              (підпис заявника)

 

Керуючий справами                                                                Сергій ГУЩА

 

                                                                                                                                     Додаток

                                                                                                                                     до рішення виконавчого комітету

                                                                                                                                     Радивилівської міської ради

                                                                                                                                     від 30.05.2024 №___________

 

 

СКЛАД

комісії для встановлення факту здійснення догляду для перетину державного кордону, призначення допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, встановлення факту здійснення постійного догляду для подання до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки

 

Герасимчук Інна Станіславівна

-

секретар Радивилівської міської ради,  член комісії

Пастух Олександр Володимирович

-

заступник Радивилівського міського голови,член комісії

Стецюк Федір Григорович

-

головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Радивилівська міська центральна лікарня» Радивилівської міської ради Рівненської області, депутат Радивилівської міської ради (за згодою), член комісії

Поляк Валентина Володимирівна

-

головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Радивилівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Радивилівської міської ради, депутат Радивилівської міської ради (за згодою), член комісії

Демчишин Ігор Іванович

-

начальник сектору №3 (м. Радивилів) відділу взаємодії з громадами Дубенського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області (за згодою), член комісії

Гетьман Віктор Васильович

-

директор Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (за згодою),член комісії

Наконечна Катерина Валеріївна

-

начальник відділу соціального захисту населення Радивилівської міської ради, член комісії

Черемискіна Руслана Олексіївна

-

головний спеціаліст відділу соціального захисту населення Радивилівської міської ради,член комісії

Мацкевич Мар’яна Володимирівна

-

головний спеціаліст відділу соціального захисту населення Радивилівської міської ради,член комісії

Староста старостинського округу (за потреби, у разі проведення обстеження у сільському населеному пункті, у відповідному старостинському окрузі)

-

член комісії

 

 

Керуючий справами                                                  Сергій ГУЩА

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних