П’ЯТЬ НОВИХ НАПРЯМКІВ ПАРТНЕРСТВА:

Дата: 29.04.2024 20:38
Кількість переглядів: 73

у Радивилівській громаді сьогодні укладено договори про міжмуніципальну співпрацю з Козинською та Крупецькою громадами.

Фото без опису

В такий спосіб підтримуємо успішну європейську практику, яка дозволяє здійснювати ефективне спрямування ресурсів на вирішення більш складних завдань шляхом  об’єднання управлінських зусиль. 

 

Предметом співробітництва можуть бути різні сфери, тож сьогодні очільники зазначених громад -  Радивилівський міський голова Микола КАРАПЕТЯН, голови Крупецької та Козинської тергромад Віталій МОШКУН та Іван ШКОЛЯР закріпили своїми підписами договори про співпрацю у  сфері надання інклюзивної освіти та соціального захисту населення ( йдеться, зокрема,   про продовження договорів по утриманню  відділення стаціонарного перебування Радивилівського територіального центру соціального обслуговування громадян (надання соціальних послуг), а також Інклюзивно-ресурсного центру.

Серед нових - договір щодо утримання Радивилівського трудового архіву, який зберігає справи установ, які ліквідувались на територіях  Козинської, Радивилівської, Крупецької громад, договір у сфері утримання закладів КНП «Радивилівський центр ПМСД» на території сільських населених пунктів , які забезпечують первинну ланку медичної допомоги жителям сільських територій  Радивилівської, Крупецької і Козинської громад.

 

 Відповідно до умов, розподілили видатки на утримання  пропорційно до  кількості територіального розташування амбулаторій і ФАПів  по населених пунктах. Йдеться про бюджетне фінансування комунальних послуг, енергоносіїв, частково –  придбання медикаментів, оскільки  все інше дофінансовує Національна Служба охорони здоров’я пропорційно до кількості підписаних мешканцями декларацій.

Підписаний міжмуніципальний  договір у сфері утримання  комунального підприємства КП «Радивилів-тепло», який надає послуги з водопостачання на територіях сільських населених пунктів як нашої громади, так і сусідніх Крупецької та Козинської  тергромад. 

Всі договори про міжмуніципальне співробітництво громад укладені терміном на 10 років з можливістю їх продовження.

Цей крок також дає змогу громадам-підписантам подаватися на конкурс з розвитку проєктів Рівненської ОВА, який цього року планується відновити. 

З попереднього досвіду, у Радивилівській громаді, саме завдячуючи участі в міжмуніципальному співробітництві, вдалось зреалізувати два масштабних проєкти – у сфері соціального захисту населення, де у Радивилівський терцентр були придбані дороговартісні реабілітаційні матеріали, а також створений Молодіжний простір в Радивилівському міському Будинку культури.

Наша громада одна з перших на Рівненщині, починаючи із 2017 року, розпочала процес міжмуніципального співробітництва, і в цьому вбачає  стратегічну перевагу місцевого самоврядування, бо таким чином відкриваються ширші  можливості для поліпшенні якості життя у різних сферах.

Співпраця відбулася за підтримки:юридичної,  методичної фахівців Рівненського офісу "Говерла" Проєкту USAID в Україні.

Наразі ж за кількістю договорів, а їх на сьогодні підписано 59, Рівненщина випередила Полтавщину (57) та Дніпропетровщину (56) і вийшла в лідери  по міжмуніципальній співпраці громад.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних