Радивилівська ТГ - серед громад Рівненщини, де стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

Дата: 12.04.2024 14:43
Кількість переглядів: 55

П’ять громад області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська. Напередодні відбулася офіційна презентація проєкту, на якій побувала очільниця Служби у справах дітей Радивилівської міської ради Рівненської області Олена Пісарєва.

Фото без опису

Щороку понад 200 дітей через складні життєві обставини потребують тимчасового влаштування. Проте навіть короткочасне вилучення із сім’ї шкодить її розвитку. Патронат – це послуга, завдяки якій діти потрапляють не до закладів, а у родину.

Нині на Рівненщині діють 6 патронатних сімей. Проєкт має популяризувати цю соціальну послугу та збільшити чисельність патронатних вихователів.

Самі сім’ї, які захочуть стати патронатними, отримають соціальний та психологічний супровід, підтримку міждисциплінарної команди. Передбачені умови для надання благодійної допомоги в облаштуванні кімнат для влаштованих до патронатної сім’ї дітей.

До слова, у 2024 році розмір грошового забезпечення для патронатного вихователя в місяць становить п'ять прожиткових мінімумів, тобто близько 15 000 гривень. Також виплачується допомога на кожну дитину відповідно до віку та наявності інвалідності. Крім того, до моменту отримання держаної соціальної допомоги, патронатному вихователю виплачується повортна фінансова допомога.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» реалізують спільно Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Партнерство «Кожній дитині», Мінсоцполітики, Національна соціальна сервісна служба України, Координаційний центр із розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки ЄС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних