ЛІДЕРИ ГРОМАД ОБГОВОРИЛИ, ЯКИМИ БУДУТЬ МІСТА Й СЕЛА ПО ЗАКІНЧЕННІ ВІЙНИ

Дата: 05.04.2024 15:29
Кількість переглядів: 32

Рівно 10 років тому на початку  квітня стартувала одна з найуспішніших реформ Незалежної  України - Децентралізація. З цієї нагоди в м. Київ відбулось засідання Правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування Асоціації міст України.

Фото без опису

Представництво Рівненщини на засіданні очолив Микола КАРАПЕТЯН, який з серпня 2023 року є головою Рівненського регіонального відділення Асоціації Міст України .

На з’їзді лідери українських муніципалітетів та міжнародні партнери спілкувались про успішні кроки з упровадження ключової реформи та необхідні кроки для збереження та розвитку місцевого самоврядування.

Адже впродовж цих років органи місцевого самоврядування подолали ветування законів, численні відмови держави у наданні фінансового ресурсу. Завдяки скоординованим зусиллям громад відпрацьовано новий політичний інструмент взаємодії ОМС та органів держвлади у земельних питаннях. Введено електронні аукціони.

Громади стали основою захисту України, навіть всупереч тому, що цьогоріч держава забрала з місцевих бюджетів так зване «військове ПДФО» й залишки освітніх субвенцій, які могли б стати додатковим ресурсом допомоги армії та розвитку освіти на місцях.

Втім, труднощі завжди роблять сильнішими, а попереду - відновлення України.

Правління Асоціації міст України схвалило Концепцію відновлення місцевого самоврядування України, одночасно визначає завдання за двома напрямками:

- створення для мешканців достойних умов в кожній громаді в усіх сферах життя;

- формування демократичної системи доброго урядування на всіх рівнях.

Передбачено два етапи реалізації Концепції та проведення реформи: перший етап – під час воєнного стану, до Перемоги України;  другий етап – протягом десяти років після Перемоги.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних