"БУВ ДУЖЕ ПОЗИТИВНИЙ… ВІДЧАЙДУШНО ЛЮБИВ ЖИТТЯ..." АЛЕ ТАК РАНО ПОСПІШИВ НА НЕБО…

Дата: 04.04.2024 17:36
Кількість переглядів: 145

Сьогодні в Радивилові відбувся чин похорону військовослужбовця Михайла Мироновича ОЛЕНЮКА (27.02.1988 – 01.04.2024 р.р.)

Фото без опису

Сповіщення про смерть Захисника було оприлюднено в середу, 3 квітня… Того ж дня в громаду прибув жалобний кортеж з тілом Героя, жителі міста молитовно вшанували його світлу пам'ять під час панахиди.

За маршрутом проїзду траурної автоколони люди виходили на уклінну шану Захиснику. Останній шлях воїна додому встеляли квітами.

А в четвер, 4 квітня, всі, хто знав Михайла, хто з ним навчався, дружив, служив, - всі зійшлися на подвір’я його батьківського дому, де відбулось останнє скорботне прощання. Висловили співчуття сім’ї та віддали шану світлій пам’яті Михайла ОЛЕНЮКА і керівники міської ради, представники Другого відділу Дубенського РТЦК та СП, військові роти охорони та бойові побратими.

В кожному погляді – тягар скорботи за передчасно обірване людське життя. Не встиг Михайло в свої молоді роки створити сім’ю, не встиг отримати весільне благословення. Його хоронили за поховальним обрядом неодружених – з короваєм.

Всі, хто мав нагоду знати Михайла, з гіркотою втрати кажуть: був життєлюб, завжди усміхнений, завжди на позитиві. Мав улюблене заняття для душі - риболовлю.

У 2004 році Михайло ОЛЕНЮК закінчив 9 клас у Радивилівській ЗОШ №2 (нині Радивилівський ліцей №2 ім. П.Г Стрижака), після цього вступив у Кременецький лісотехнічний фаховий коледж на спеціальність автомеханіка. Після випуску працював механіком у Радивилівській філії Дубенського лісгоспу.

В час повномасштабного російського вторгнення не став шукати причин, як уникнути служби в Збройних Силах, а як справжній патріот став на оборону країни.

Служив у механізованій роті, де з побратимами ремонтували та обслуговували військову техніку для фронту. Був призначений командиром підрозділу, брав участь у пошуку тіл, привозив полеглих Героїв у місії "На щиті" до рідних. Був задіяний в розбиранні завалів після влучання ракет, допомагав в Харкові розбирати завали від обстрілів.

Назавжди у нашій вдячній пам’яті…

Спільна молитва за упокій душі Михайла ОЛЕНЮКА проходила в міському храмі

св. Олександра Невського.

«ВАШ СИН – ГЕРОЙ. ВІН ЗАХИЩАВ УКРАЇНУ!», - з такими словами батькам воїна в останні хвилини чину похорону передали жовто-блакитний прапор. Адже Михайло став в лави оборонців, аби наш державний символ майорів над усіма визволеними містами й селами в ПЕРЕМОЖНІЙ Україні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних