Як зрозуміти, що з тобою чинять насильство? Як протидіяти цим спробам та отримати необхідну допомогу?

Дата: 03.04.2024 11:31
Кількість переглядів: 77

Відповіді на ці та інші гострі питання надали представники Міжнародного фонду охорони здоров'я та навколишнього середовища "Регіон Карпат" NEEKA Ukraine Партнерства ООН в Україні під час виїзного консультування з учнівською молоддю Радивилівського ліцею №1 на тему запобігання та протидії насиллю над дітьми.

Фото без опису

Попередньо, схожі тренінгово-психологічні зустрічі проходили на базі Радивилівського ліцею №2 – опорного навчального закладу громади.

Жорстоке поводження з дітьми і зневага їхніми інтересами можуть мати різні види й форми, але їх наслідками завжди є серйозний збиток для здоров'я, розвитку і соціалізації дитини, нерідко й загроза її життю чи навіть є причиною смерті.

Тому спілкувались з підлітками про важливі теми, які дають розуміння особистих кордонів, за якими не прийнятна толерантність до дій насильницького характеру. Ліцеїстів, зокрема, поінформували про стратегії запобігання та протидії насильству; дали пояснення, якими бувають види насильства. Адже, часто, діти не розуміють, що над ними чиниться насильство, наприклад, коли їм постійно погрожують, забороняють навчатися, контролюють кожний крок, ображають та принижують, як наслідок - все починає сприйматись ними як норма.

В підсумку, адаптивною групою NEEKA було підписано Меморандум про співпрацю з Радивилівською міською радою, на підставі якого у всіх закладах загальної середньої освіти громади і надалі будуть продовжуватись виїзні консультації з актуальних безпекових тем із залученням фахових психологів.

Таким чином, міська рада у співдії із Служба у справах дітей Радивилівської міської ради Рівненської області та представниками міжнародних партнерств посилює роботу щодо своєчасного виявлення та припинення жорстокого поводження з дітьми, забезпечуючи належний захист їх прав та інтересів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних