РОЗВИВАЄМО МІЖМУНІЦИПАЛЬНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО З БРОДІВСЬКОЮ ГРОМАДОЮ

Дата: 28.03.2024 18:53
Кількість переглядів: 147

СЬОГОДНІ У ГРОМАДІ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ – ДЕЛЕГАЦІЯ З БРОДІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ У СКЛАДІ заступників голови Бродівська міська рада - Олександра Єлиневського, Ірини Олехи, очільниці відділу освіти Бродівської міської ради Наталії Антоненко, директорки Бродівського центру професійного розвитку педагогічних працівників Олени Ткачик, начальника відділу соціального захисту окремих категорій населення Ігоря Гащака, начальниці Бродівського територіального центру соціального обслуговування Марії Гриневич, начальниці інформаційного відділу Бродівської міськради Вікторії Мазур,  начальниці відділу культури, туризму, молоді та спорту Мар’яни Родін.

Фото без опису

У фокусі подій – майбутнє міжмуніципальне співробітництво між громадами за підтримки експертів HOVERLA / проєкт USAID в Україні .

Радивилівський міський голова Микола Карапетян відзначив, що  співдія громад це кооперація зусиль, яка більш економічно вигідно забезпечує освітні, безпекові, соціальні, медичні послуги людям на місцях. Радивилівська громада має досвід такої ефективної співпраці, зокрема і з містами-побратимами за кордоном. Тому є сподівання і на майбутню результативну співпрацю з однією  із територіально найближчих до нас громад-сусідів.

В рамках обговорення відбулось онлайн включення експертів Проєкту «Говерла» в Україні: у своєму зверненні   Руслана Стасюк, керівниця Рівненського регіонального офісу USAID «ГОВЕРЛА», підкреслила, що Радивилівська громада  - одна із найпотужніших на Рівненщині.🤝 І додала: ця нова робоча зустріч наблизить сторони в  досягненні бажаних результатів у заздалегідь визначених  завданнях.

Йдеться про співробітництво громад у сфері надання освітніх послуг та соціального захисту.

️Для більш детального ознайомлення  очільниця профільного відділу міської ради Ірина Ковалевська  презентувала діяльність галузей освіти та культури Радивилівської громади та перспективи їх розвитку. 

В рамках візиту бродівчани спільно з керівництвом міської ради відвідали опорний освітній заклад Радивилівської громади – Радивилівський ліцей №2 ім. П.Г.Стрижака. , ознайомились з роботою Радивилівський Інклюзивно-ресурсний центр , що забезпечує системний кваліфікований супровід та  надання корекційно-розвиткових послуг  дітям з особливими освітніми потребами, а також мали нагоду оцінити рівень організації дошкільної освіти у громаді, відвідавши новий заклад дошкільної освіти Радивилівський ЗДО (ясла-садок) № 2 "Усмішка" .

Як організовано соціальний сервіс у громаді, дало розуміння відвідин бродівчанами Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Терцентр Радивилів : відділення денного перебування, де зосереджена потужна лікувально-реабілітаційна база.

️Відділення має на обслуговуванні понад 500 відвідувачів. Тут спеціалізуються на реабілітації хвороб серцево-судинної, нервової, дихальної систем та опорно-рухового апарату. Пенсіонери та громадяни з інвалідністю після 18 років отримують тут лікування коштом місцевого бюджету. Безплатне обслуговування рішенням сесії міської ради у відділенні проводиться також для ветеранів АТО/ООС та учасників бойових дій російсько-української війни.

️Відбувся  візит у відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання терцентру, де в комфортних умовах здійснюється догляд за незахищеними та соціально вразливими громадянами; ознайомлення з роботою Центр надання адміністративних послуг Радивилівської міської ради

Попереду – наступні кроки з напрацювання пропозицій щодо взаємодії наших громад, користь від якої отримають люди.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних