У Радивилівській ДПІ зареєстровано 503 реєстратори розрахункових операцій

Дата: 25.03.2024 16:29
Кількість переглядів: 72

У Радивилівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області станом на початок березня 2024 року представниками бізнесу зареєстровано 503 реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО), з них - 198 апаратних РРО та 305 - програмних РРО (далі - ПРРО). 

Фото без опису

Фахівці Радивилівської ДПІ закликають представників бізнесу не ігнорувати «фіскалізацію» готівкових розрахунків. Всім платникам необхідно взяти до уваги, що з 1 серпня 2023 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 року № 3219-ІХ, який, зокрема, вніс зміни в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО. Тож, починаючи з 1 жовтня 2023 року,  за порушення у сфері застосування РРО/ПРРО застосовуються штрафні санції.

Нагадуємо, що відповідно до норм Закону України №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», застосування РРО є обов'язковим для всіх суб'єктів господарювання (зокрема ФОП, крім ФОП – платників єдиного податку першої групи), незалежно від обраної системи оподаткування та незалежно від обсягу доходу, які здійснюють розрахункові операції в готівковій формі, платіжними картками (зокрема, за допомогою інтернет-еквайрингу).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних