У БАШАРІВСЬКОМУ СТАРОСТИНСТВІ ОСВЯТИЛИ ПАМ’ЯТНУ ДОШКУ ПОЛЕГЛОМУ НА ВІЙНІ ГЕРОЮ - МОХОТОНКУ ІВАНУ ВОЛОДИМИРОВИЧУ (20.05.1984 – 13.03.2022 р.р.)

Дата: 13.03.2024 19:15
Кількість переглядів: 49

Її встановили в приміщенні філії Башарівської гімназії, де навчався Іван. Сьогодні, в жалобний день других роковин по загибелі воїна, відбувся поминальний молебень та освячення меморіальної дошки.

Фото без опису

Ця подія об’єднала в стінах гімназії вчительство, учнівство, односельців, представників влади територіальної громади та військове представництво Другий вiддiл Дубенського РТЦК та СП , які прийшли віддати шану світлій пам’яті воїна, героїчно загиблого за мирне майбутнє вільної та незалежної України.

В 2015-2016 роках старший солдат Мохотонко Іван Володимирович перебував

у зоні антитерористичної операції. Під час оголошення загальної мобілізації в Україні добровольцем вступив до ЗСУ.

Останній подих нашого хороброго земляка залишився на Миколаївщині.

Іван Мохотонко назавжди для всіх нас – Герой, він назавжди в славному пантеоні воїнів-захисників, які віддали найдорожче з любові до рідної землі та свого народу – своє життя. Відповідно до Указу Президента України Мохотонка Івана Володимировича посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У полеглого залишились батьки, дружина, двоє неповнолітніх дітей.

Про життєвий та бойовий шлях Івана Мохотонка сьогодні крізь сльози згадували на меморіальному заході. Виступила директорка гімназії та перша вчителька, охарактеризувавши свого колишнього учня, як свідомого та відданого сина України, який змалку вирізнявся патріотизмом та особливою відповідальністю.

Прозвучало спільне виконання Гімну України, вдячне слово сім'ї за виховання сина від заступника міського голови Олександра Пастуха.

Почесне право відкрити дошку в пам'ять про Івана Мохотонка було надано батькам загиблого Героя – Любові Василівні та Володимиру Дмитровичу.

Відтепер цей пам’ятний знак, виготовлений міською радою, буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника освітнього закладу та захисника рідної Батьківщини.

Після встановлення її в центральному холі гімназії відбулось покладання квітів до могили Героя на кладовищі в с.Перенятин.

Його світлу пам'ять присутні вшанували у молитві.

Складаємо шану кожному полеглому Герою, чий жертовний подвиг наближав перемогу України у цій війні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних