СПІВДІЯ ГРОМАД В УМОВАХ ВОЄННОГО СЬОГОДЕННЯ

Дата: 14.02.2024 16:50
Кількість переглядів: 68

У Радивилівській громаді відбувся з’їзд  загальних зборів Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. У роботі брали участь сільські, селищні, міські голови громад-членів Асоціації міст України Рівненщини, а також Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України, Оксана Продан, радниця Голови Асоціації міст України. Головував на зборах  голова регіонального відділення, Радивилівський міський голова Микола Карапетян.

Фото без опису

На порядок денний до обговорення винесли ряд актуальних питань для органів місцевого самоврядування.

Першочергово затвердили річний звіт Рівненського РВ АМУ.

Олександр Слобожан розпочав свій виступ з обговорення мобілізаційного закону у площині повноважень для ОМС.

Загалом же, порядок денний сфокусував у собі чималий перелік питань, який пов'язаний із функціонуванням публічної влади в умовах воєнного стану.

Під час відкритого діалогу озвучувались питання та пропозиції, одна із яких, зокрема, стосується можливості депутатам місцевих рад , які призиваються до Збройних Сил України, брати участь в онлайн засіданнях сесій рад, що забезпечить можливість зберегти їх правочинність в умовах воєнного стану.

По завершенні засідання зборів Олександр Слобожан підсумував результати роботи виїзного засідання представників органів місцевого самоврядування в Радивилові:

  • Ми зосередились на питаннях подальших поправок по законопроєкту «Про мобілізацію», тому що це буде стосуватись повноважень органів місцевого самоврядування – мерів, депутатів місцевих рад, старост. Обговорили також бюджетні питання, в першу чергу, які стосуються розподілу коштів до кінця року – перегляду показників, тому що зараз є дефіцит фінансових ресурсів. Також обговорили взаємодію громад із обласними та районними військовими адміністраціями. Зосередились на двох важливих питаннях, які будуть стосуватись кожного громадянина, це - адміністрування місцевих податків та зборів і зарахування податків і доходів фізичних осіб. Тому що йдуть баталії, і ми хочемо, щоб в Україні була впроваджена саме європейська система.

Також Олександр Слобожан закликав членів Рівненського регіонального відділення підтримати зареєстровану Асоціацією міст України петицію, яка передбачає внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування з місцевих бюджетів заходів, спрямованих на посилення обороноздатності і безпеки держави.

За час візиту в Радивилівську громаду представники органів місцевого самоврядування Рівненщини мали нагоду також ознайомитися із роботою успішного місцевого підприємства - комплексу з виготовлення хлібобулочних виробів "ДОБРА ХЛІБИНА".

Тут випікають хліб, булки, пряники, загалом понад 8 тонн різноманітних хлібобулочних виробів в день.Головне правило роботи підприємства - тільки натуральні інгредієнти та нові технології виробництва.

ТМ "ДОБРА ХЛІБИНА" це соціально-відповідальний бізнес, який з початком війни підтримує активну волонтерську позицію, надаючи допомогу переселенцям та військовим.

Учасники Асоціації відвідали також музейний комплекс "Ладомирія", що є однією з колоритних туристичних локацій на Рівненщині. Це унікальний арт-простір, що на сьогоднішній день представлений у вигляді трьох локацій: проект "Майстерня Етнобрендів", ткацька майстерня "Серпанок" та музей одягу Великої Волині "Ладомирія".



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних