Сьогодні жителів Дружбівського старостинства об'єднала пам'ять про загиблого в боях за Україну 33-річного односельчанина Михайла Васильовича Загорського

Дата: 11.02.2024 19:21
Кількість переглядів: 100

На фасаді Дружбівського ліцею , в якому навчався Михайло Загорський, міською радою встановлено на його честь меморіальну дошку.

Фото без опису

Адже немає нічого важливішого, ніж пам'ять про Людину. А в час, коли на нашу країну зазіхнув окупант, і справжні Герої-патріоти стали на її захист, пам'ять про життя, віддане за свою Батьківщину, набуває надзвичайного сенсу.

Народився Загорський Михайло Васильович 22 листопада 1989 року. З 1996 по 2008 рік навчався в Дружбівській загальноосвітній школі. Із 2014 року Михайло Загорський був учасником АТО на Сході України. В рік повномасштабного російського вторгнення, як вірний син своєї Батьківщини, справжній патріот по духу, наш земляк прийшов добровольцем до лав ЗСУ. Він тримав військовий стрій у складі легендарної механізованої бригади «Холодний Яр».

Михайло Загорський загинув 14 лютого 2023 року загинув в боях на Бахмутському напрямку.

Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Чи не вся сільська громада сьогодні схилила голови в пам'ять про Героя Михайла Загорського під час урочистого відкриття пам'ятної дошки.

Вшанувати безсмертний подвиг мужнього "холодноярівця" прийшли рідні, близькі, друзі, представники влади територіальної громади, священики, військовослужбовці, учні та педагоги ліцею.

Перед освяченням меморіальної дошки звучав Державний Гімн України.

Оголошено хвилину мовчання за всіма, хто не повернувся з поля бою.

Право відкриття меморіальної дошки було надано командиру інженерно- саперного відділення, в складі якого перебував Михайло .

Багато слів хороших та сумних було сказано під час громадського зібрання в пам'ять про воїна . Висловлено вдячність його батькам за те, що виховали сина- патріота, який настільки любив свою землю, що віддав найцінніше - власне життя - за її мирне і вільне завтра.

Учні та вчителі ліцею підготували патріотичні виступи, пронизані невгамовним болем за всіх, кого забрала війна, за Україну, що окутана жалобою.

За упокій душі воїна Михайла Загорського відслужили панахиду, на місце вічного спочинку Героя відвезли квіти.

Низький уклін нашому земляку, мужньому воїну і безсмертна йому шана за захист України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних