Власники автівок сплатили до місцевих скарбниць Дубенського району понад 100 тис грн транспортного податку

Дата: 08.02.2024 16:37
Кількість переглядів: 80

Протягом січня 2024 року до місцевих бюджетів Дубенського району сплачено понад 102 тис гривень транспортного податку. У порівнянні з аналогічним періодом 2023 року сума надходжень збільшилась  майже у 2 рази, або на  48,4 тис гривень

Фото без опису

Зокрема, 69  тис гривень податку сплатили юридичні особи. Відповідно громадяни – власники елітних автомобілів перерахували 33 тис гривень транспортного платежу. . 

Найбільшу суму – 25 тис гривень транспортного податку, сплачено  до місцевого бюджету Радивилівщини.

Нагадуємо, що об’єктом оподаткування транспортним податком є транспортні засоби, з року випуску яких минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік. 

Транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення, юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Звертаємо увагу, що 04.12.2023 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 06.10.2023 № 527 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 20.10.2023  за № 1845/40901) (далі – Наказ № 527), яким внесено зміни до форми Податкової декларації з транспортного податку. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних