Розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

Дата: 12.01.2024 14:36
Кількість переглядів: 150

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що з 01 січня 2024 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року.

Фото без опису

Подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за минулий рік – це конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України). Такий обов’язок у платників податків виникає:

- при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення; доходи від операцій з продажу (обміну) рухомого та нерухомого майна тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

За вибором фізична особа – платник податку подає Декларацію до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси в один з таких способів: особисто або уповноваженою на це особою; надсилає поштою або в електронній формі засобами електронного зв’язку.

Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити Декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних