«Спрощенці» Радивилівщини додали місцевим бюджетам 25,7 млн гривень єдиного податку

Дата: 21.12.2023 16:14
Кількість переглядів: 192

«Спрощенці» Радивилівщини за одинадцять місяців 2023 року сплатили до місцевих бюджетів громад 25,7 млн гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження цього податку зросли на 1,7 млн  гривень.

Фото без опису

Найбільшу суму єдиного податку до бюджетів громад сплатили підприємці - фізичні особи, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування. Їх внесок – 18,3 млн гривень єдиного податку. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 2,5 млн гривень єдиного податку. За цей же час сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджети громад на 4,9 млн гривень єдиного податку.

Нагадаємо, що єдиний податок – один із важливих джерел наповнення місцевих скарбниць, до яких він зараховується у повному обсязі.

Звертаємо увагу, що підприємці-спрощенці (окрім першої групи спрощеної системи оподаткування), здійснюючи розрахункові операції в готівковій та безготівковій формах, зобов’язані працювати з РРО/ПРРО та видавати фіскальний чек. 

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Відтак із 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, податківці мають право застосовувати фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних