САМОВРЯДУВАННЯ – ЦЕ ВІДПОВІДАЛЬНЕ ЛІДЕРСТВО!

Дата: 07.12.2023 13:07
Кількість переглядів: 202

Напередодні Дня місцевого самоврядування в Радивилівській міській раді відбулась чергова, 54-та сесія. Працівників апарату міської ради, депутатів, членів виконавчого комітету з професійним святом привітав Радивилівський міський голова Микола Карапетян.

Фото без опису

Він зазначив: МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯЦЕ КОМФОРТ ЛЮДЕЙ ЧЕРЕЗ ІНІЦІАТИВИ ТА ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ. Громада це як дім, в якому знаєш, де проблема і як її вирішити. Тільки йдеться про дещо ширші масштаби: а це налагодження стабільної роботи закладів освіти, медицини, культури, утримання вуличної, дорожньої інфраструктури та планування економічного розвитку. Цей принцип закладений у роль місцевого самоврядування, яке здійснюють працівники апарату міської ради в постійній співпраці з членами виконавчого комітету та депутатами, яким делеговано представляти захист громадських інтересів та громадську думку.

Актуальними перед громадою залишаються виклики війни. Це, зокрема, стосується вилучення з місцевого бюджету «військового» податку, що означає ускладнення наповнення його дохідної частини. Йдеться про подальшу спроможність фінансувати надання освітніх, медичних послуг жителям громади, сприяти на запити військовим.

- Перед нами є різні за своєю складністю завдання, але, вважаю, ми впораємось і продовжимо ефективно працювати. Мудрості нам у цій справі задля подальшого розвитку громади, безпеки та добробуту людей," - зауважив у своєму зверненні Микола Карапетян.

За ефективну роботу напередодні професійного свята Микола Аракелович відзначив Почесними грамотами представників депутатського корпусу та апарату міської ради.

Перед початком голосування усі присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять Героїв, загиблих при виконанні завдань із захисту та оборони територіальної цілісності та свободи України.

Завдяки їхньому щоденному подвигу ми маємо можливість починати новий день, працювати і планувати.

Далі відбувся розгляд питань з порядку денного. Депутати підтримали пропозицію міського голови щодо виділення матеріальної допомоги пораненому на фронті військовослужбовцю з м.Радивилів. Прийнято рішення щодо організації співробітництва Радивилівської, Козинської, Крупецької територіальних громад за формою спільного фінансування та утримання обєктів комунальної форми власності в сферах інклюзивної освіти дітей з особливими освітніми потребами, соціального захисту населення, забезпечення тимчасового зберігання архівних документів, забезпечення централізованого водопостачання. Депутати затвердили стратегію розвитку освіти в Радивилівській громаді на 2024-2028 роки, внесли зміни та доповнення в програму розвитку фізичної культури і спорту на 2022-2025 роки та програму енергоефективності громади на 2019-2025 роки. Рішенням сесії утворено Молодіжну ради при Радивилівській міській радіз метою залучення активної молоді до вирішення питань місцевого значення у сфері молодіжної політики. Після попереднього узгодження профільними комісіями міської ради були внесені зміни до місцевого бюджету та прийняті рішення по врегулюванню земельних відносин.

У питанні «Різне» депутат Віктор Железняк звернув увагу на потребі вжити заходів стосовно несанкціонованого розорювання польової дороги у с. ГаїЛевятинські орендарем, який здійснює там господарську діяльність, і через що мешканці вимушені їздити по ріллі. Депутат Віталій Коваль порушив питання щодо зясування екологічної складової діяльності ТОВ «Радивилівський КХП».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних