Минулої п’ятниці, в переддень храмового свята Покрови Пресвятої Богородиці, заступниці і покровительки українського козацтва, в радивилівській громаді вшановували пам’ять всіх, хто хоробро боровся й віддав життя, відстоюючи волю й незалежність Україн

Дата: 17.10.2017 17:58
Кількість переглядів: 751

Фото без описуМинулої п’ятниці, в переддень храмового свята Покрови Пресвятої Богородиці, заступниці і покровительки українського козацтва, в радивилівській громаді вшановували пам’ять всіх, хто хоробро боровся й віддав життя, відстоюючи волю й незалежність України. Глибоку подяку адресували й сьогочасним героям, учасникам АТО, серед яких – чимало вихідців з Радивилівщини.

Віддаючи належне мужності, звитязі та героїзму в ім’я  миру і  світлого майбутнього наступних поколінь, церемонію пошанування, присвячену до Дня захисника Вітчизни, розпочали із вже традиційного покладання квітів до пам’ятників загиблим учасникам АТО, пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні та Героям ОУН-УПА. До святкової ходи, яка стартувала від Алеї Слави, що в міському парку, долучились учні шкіл, представники міської влади та старостинських округів об’єднаної територіальної громади, С.Бобчук, голова районного об’єднання учасників АТО та О.Плевако, начальник мобілізаційного відділення Радивилівського районного військового комісаріату, громадськість, представники ЗМІ. Після звершення поминального богослужіння біля пам’ятного знака Героям ОУН-УПА, настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці о.Тарас (Сухожак) закликав хвилиною скорботи пошанувати пам'ять славних синів України, учасників всіх національно-визвольних змагань, чиї останки ще й досі в невідомих могилах, починаючи з часів козаччини, періоду Другої світової війни і післявоєнних років. З побажаннями многих літ та міцного здоров’я він звернувся до присутніх воїнів-захисників, що їм випало на долю зі зброєю в руках стати на захист мирного неба над усією нашою великою українською родиною.  Бо немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі. І зараз ми розуміємо це, як ніколи, наголосив священик.

Від імені міського голови Радивилівської об’єднаної територіальної громади М.А. Карапетяна до всіх, хто носить почесне звання Захисника Вітчизни, звернувся його заступник з гуманітарних питань О.В.Пастух. Зі сцени міського центру дозвілля та мистецтв, де продовжились святкові вітання, прозвучали щемні слова щирої і сердечної подяки батькам, чиї сини загинули, обороняючи рідну землю. Доземний уклін - за те, що виростили Героїв… І квіти, що їх під загальні оплески присутніх вручили осиротілим матерям бійців-добровольців О.Шемуровській та Л.Черняк, а також Н.Бєлкіній, вдові підполковника, командира-вертолітника А.Бєлкіна, одного із перших захисників із Радивилівщини, хто загинув у ході проведення антитерористичної операції в червні 2014 року під горою Карачун (м.Слов’янськ). Відбулось урочисте нагородження та сповнений духом патріотизму, видовищний концерт, що його підготували художні колективи творчих відділів міського будинку культури. Найпершими, зокрема, музичне вітання мужнім атовцям подарували талановиті вихованці дитячого зразкового ансамблю «Барвінок» (керівник М.Петровська).  З поетичною добіркою про свято мужності й геройства виступили читці-декламатори міського Будинку школяра (керівник В.Почтарук), а квартет у складі Я.Жолновича, О.Кощук, Л.Федорчук та Л.Дмитрук виконав символічну пісню-реквієм «Пливе кача по Тисині», яку присутні слухали стоячи…

Разом із вдячними оплесками талановитим виступам аматорів сцени, багатолюдна зала не менш гаряче аплодувала і мужнім чоловікам, які знають війну в обличчя. Їх міцним рукам довірено оберігати найдорожче, найсвітліше, що тільки маємо – мир. Відповідно до розпорядження міського голови М.А.Карапетяна, подяками міської ради, квітами та грошовими конвертами було нагороджено жителів громади: В.Воронка, старшого сержанта запасу, І.Рибчинського, старшого сержанта, А.Куріча, старшого сержанта запасу, А.Боровця, солдата, М.Загорського, солдата, В. Петришина, солдата, О.Чуліпу сержанта запасу, С.Фіголя, молодшого сержанту запасу, В.Кондратюка, старшого солдата запасу, І.Мохотонка старшого солдата. Ще двох воїнів-захисників – І.І. Мисаковця, жителя с.Пріски, та М.В.Загорського з с.Дружба Радивилівської об’єднаної громади було удостоєно відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних