Минулої п’ятниці під час роботи позачергової десятої сесії Радивилівської міської ради депутати розглянули звернення «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по постійних користувачах Радивилівського району».

Участь в роботі сесії взяв директор ССВК «Радивилівський лісгосп» В.Мащук, який  дав відповіді на найбільш актуальні запитання депутатів, що стосуються  роботи підприємства, сплати податків, класифікації лісів, специфіки ведення лісового господарства тощо.

В ході обговорення  торкнулися й інших животрепетних проблем: як перешкодити стихійному засміченню лісів та посилити контроль за самовільним вирубуванням деревини, особливо у природозахисних зонах.  Вислухавши усі пропозиції щодо звернення, яке надійшло на розгляд сесії від депутата обласної ради М.Руцького,  міські депутати  вирішили відкласти його для детальнішого доопрацювання на постійних комісіях, із залученням кваліфікованих спеціалістів з числа апарату міської ради. Умовно погодили лише суть майбутнього проекту рішення:  різного роду питання, що стосуватимуться діяльності будь-якого підприємства, що функціонує в межах нашої територіальної громади, має обов’язково проходити попереднє погодження з органами місцевого самоврядування.  

Того ж дня відбулася сесія Рівненської обласної ради, яка мала розглядати клопотання сільгоспкооперативів і погодити приведення існуючого поділу лісів відповідно до законодавства. Питання Радивилівського лісгоспу, як згодом оприлюднили ЗМІ, обласні депутати теж відклали для подальшого вивчення.