Від дітей - дітям

Дата: 01.03.2017 17:09
Кількість переглядів: 1055

Фото без опису

«Краще найменша допомога, ніж найбільше співчуття», - під таким об’єднуючим мотивом в Радивилівському міському будинку школяра проходила чергова благодійна акція. З ініціативи викладача-хореографа В.Вітковської, близько півтори сотні вихованців танцювального гуртка «Перлинки» зібрали на потреби Вербської  санаторно-загальноосвітньої школи-інтернату іграшки, книги, одяг, взуття. А ще придбали кілька ящиків шоколадних цукерок.

Це не перший жест доброти від вихованців «школярика»: діти тут навчені ділитися, поспішають робити добрі справи. «Бо скільки в людині доброти – стільки в ній і життя», - гласить мудрість. Тож у щоденному і кропіткому  гравіюванні талантів, керівники гуртків не втомлюються ще й ненастанно навчати своїх вихованців високих істин людського буття: як важливо, наприклад, бути добродушними, уміти співчувати, не повертатись спиною до чужого неблагополуччя.  Різні життєві ситуації засвідчують: посіяні в дитячі серця зерна мудрості проростають щедрими сходами  милосердя та любові до ближнього:

  • Збір речей тривав майже місяць: усі дуже жваво відгукнулися на пропозицію допомогти своїм ровесникам, позбавленим батьківської любові та опіки. Приносили з дому, хто що тільки міг. Наші благодійні кроки  з розумінням  підтримала кожна сім’я, чия дитина відвідує гурток, виділивши ще й грошову допомогу. На зібрані кошти ми придбали вихованцям школи-інтернату майже десяток ящиків шоколадних цукерок. Тож велике спасибі усім вихованцям та їхнім батькам, - кількома словами про перебіг акції розповіла ініціаторка Валентина Віталіївна. 

А першого дня весни благодійний вояж на чолі з директором будинку школяра С.Б.Совою попрямував з Радивилова у Вербу. Слід сказати, що багажне відділення автомобіля, що його спеціально для цієї поїздки надав міський голова М.А.Карапетян, ледве вмістило вщерть наповнені пакунки з дитячими речами, іграшками, солодощами. «Пакунки щастя», подумалось мені, щойно я побачила зраділі очі підлітків-вихованців Вербської школи-інтернату, які заповзято взялись допомагати нам розвантажувати автівку біля в’їзду на територію.

  • Як це притаманне дитинству, усі наші вихованці - від найменшого до найбільшого - щиро втішаються іграшкам, одягу, найменшій обнові, яку привозять люди, ось як ви, з небайдужими серцями, - після обміну вітаннями, гаряче висловила подяку заступник директора з навчальної роботи Вербської школи-інтернату Л. Ф.Крок. За її словами, цей заклад отримав статус санаторію, адже на його базі нині проходять лікування діти з проблемами органів травлення. Організовано п’ятиразове харчування, дозвілля учні проводять у ігрових кімнатах, а для кращого їх фізичного загартування функціонує басейн, є можливість отримувати необхідний комплекс лікувальної фізкультури. На даний час у Вербському санаторії школі-інтернаті навчається 110 дітей, віком від 6-ти і до 16-ти років, укомплектовано класи: з першого - по одинадцятий. Тут здобувають загальну середню освіту різні соціальні категорії дітей:  є круглі сироти, напівсироти, діти, позбавлені батьківського піклування та з соціально-незахищених, малозабезпечених сімей.

Спонтанна хвилинка радості поставила на режим паузи урок  математики в учнів-третьокласників: заступник директора дозволила роздати дітям привезені від радивилівських ровесників іграшки. У відповідь срібними дзвіночками пролунало дзвінкоголосе: «Спасибі!»

  • Це перший наш благодійний візит у Вербську школу-інтернат, але далеко не останній, - пообіцяла на завершення зустрічі директор Радивилівського будинку школяра С.Сова. – Вже невдовзі ми плануємо приїхати сюди з гарним весняним концертом. Адже діти, найбільш вдячна частина нашого суспільства. Особливо такі, хто позбавлений можливості відчувати домашні тепло і затишок.

Наталка Янчин

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних