11 листопада у Рівному відбувся практикум із застосування законодавства законодавства на тему: «Законодавчі засади здійснення публічних закупівель для забезпечення потреб територіальних громад».

Захід проведено у рамках Проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

У засіданні взяли участь і міський голова Микола Карапетян та секретар ради Інна Герасимчук, а також представники місцевих ЗМІ.

Мета практикуму: ознайомити учасників практикуму із особливостями Закону України «Про публічні закупівлі» та нормативно-правовими документами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, та надати особам, які працюють в органах місцевого самоврядування та є членами тендерних комітетів або уповноваженими здійснювати публічні закупівлі для забезпечення потреб територіальних громад, практичні рекомендації щодо питань публічних закупівель. Крім того, учасники заходу ознайомились із основними характеристиками та порядком проведення процедур закупівель в електронній системі ProZorro.

Перша частина практикуму пройшла у форматі презентації. Це дало змогу лекторам ознайомити присутніх із змінами у сучасному законодавстві щодо процедур публічних закупівель. Учасники заходу ознайомились не лише із законодавчою базою, а й отримали практичні рекомендації, які допоможуть якісно працювати в електронній системі ProZorro. Друга частина практикуму пройшла у формі дискусій, в ході яких присутні обговоривали отриману інформацію та змогли обмінятись власним досвідом використання подібних інструментів. .

Модератор поділила аудиторію на чотири групи, кожній з яких була поставлена практична задача. В такий спосіб, вирішуючи практичні задачі, учасники практикуму закріпили почутий матеріал, та ще раз розібрали складні ситуації. Всі присутні зауважили, що проведення практикуму на дану тему було корисним, та дозволить уникнути багатьох проблем при здійсненні публічних закупівель.

http://www.auc.org.ua/