РАДИВИЛІВСЬКУ ГРОМАДУ ВІДВІДАВ ЗІРКОВИЙ ПИСЬМЕННИЦЬКИЙ ТАНДЕМ - ВОЛОДИМИР ЛИС ТА НАДІЯ ГУМЕНЮК (ЛИС)

Дата: 08.11.2023 22:21
Кількість переглядів: 162

Сьогодні у  Радивилівській міській бібліотеці  знову багатолюдна подія, пов’язана із візитом у громаду відомих українських письменників, володарів престижних літературних відзнак.

Фото без опису

Поспілкуватися із популярними авторами сучасності прийшло багато прихильників їхньої творчості як з Радивилова, так  і з сусідніх  громад. 

Творче подружжя презентувало свої нові романи, які нещодавно побачили світ у видавництвах Харкова – «Та, що ламає вітер» Надія Гуменюк і «Вифлеєм» Володимир Лис.

Письменники із захопленням розповідали про життєві долі реальних людей, які покладені в основу нових творів.

У спілкуванні про письменницьку роботу  в контексті сьогодення України, про боротьбу за її право бути вільною на карті світу,  про те, що хвилює сучасну молодь і, що в усі часи залишається головним і вічним, був момент і для  декламування віршів від Надії Гуменюк. Присутні зауважили, що її поезія філософська, пронизана щирістю та  ліричністю.

Бурхливе обговорення також викликало відоме захоплення Володимира Лиса прогнозуванням погоди, який він довгий час викладав у газетних рубриках. Цікаві секрети, пов’язані з вивченням погодних умов, народний синоптик розкрив у  своїй монографії «Таємна кухня погоди».

Лариса Рукінова, методистка міської центральної бібліотеки та модераторка зустрічі,  висловила щире захоплення талановитому сімейному тандему, їхній авторській активності. Побажала і надалі писати, видавати нові книги, які потім стають першими в рейтингах читацької популярності. На згадку про візит у нашу громаду подарувала гостям  збірку поезій авторства місцевого літератора, Члена Національної спілки краєзнавців України Василя Ярмуся.

 

Надія Гуменюк – поетеса, прозаїкиня, публіцистка, членкиня Національної спілки письменників України, заслужена журналістка України, лауреат премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки, володарка Гран-прі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» та власниця багатьох інших значимих літературних нагород;

 

Володимир Лис – український журналіст, драматург, письменник, член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників, володар Гранд-коронації Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова», Людина року Волинського краю у номінації «Професіонал року», лауреат літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, та власник інших значимих літературних нагород.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних