Застосування реєстраторів розрахункових операцій та проведення розрахунків

Дата: 02.11.2023 14:16
Кількість переглядів: 180

Фото без опису

Головне управління ДПС у Рівненській області  наголошує, що у зв’язку з прийняттям Закону України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відбулися зміни в порядку проведення розрахунків, застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та відповідальності за порушення порядку проведення розрахункових операцій. 

При цьому, звертаємо увагу, що використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ – IV груп з 1 січня 2022 року та було призупинене 24.02.2022 у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в Україні.

Фіскалізації не підлягають розрахунки, здійснені з використанням реквізитів поточних рахунків, відкритих в установах банків.

Суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх потреб. Платники податків можуть використовувати будь-який комерційний програмний РРО, в залежності від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. 

В свою чергу,  ДПС України запропоновано бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), яке призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. 

Дане програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах. Завантажити його можна за посиланням: 

 https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ . 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних