Вже 30 років разом!

Дата: 30.10.2023 10:22
Кількість переглядів: 126

Саме стільки часу – слово до слова, рядок до рядка, пісня до пісні гуртувався і ставав вокальним намистом, справжньою мистецькою окрасою нашої громади Радивилівський клуб «Надвечір’я», що діє при Радивилівській міській бібліотеці.

Фото без опису

У неділю, 29 жовтня, колектив відзначив ювілейну річницю своєї діяльності благодійним гала-концертом в м.Радивилів. Запросивши шанувальників української пісні на мистецьку подію, поставили за мету збір коштів на підтримку українських Захисників, завдячуючи яким ветерани праці можуть продовжувати свою творчу діяльність.

Під час концерту від імені всієї громади колектив привітав зі знаковою подією Радивилівський міський голова Микола КАРАПЕТЯН, вручив активним учасниками клубу Почесні грамоти міської ради та цінні подарунки, а також – запашний коровай усім «надвечір’янцям», які плідно працюють на імідж громади у творчій царині. Святковий коровай презентувала "надвечір'янцям" і директорка центральної міської бібліотеки Наталя ЗАЛУЖНА.

Нині хоровий ансамбль налічує 15 учасників. Переважна більшість з них не мають музичної освіти, але завдяки мудрому музичному фахівцю Марії Володимирівні Федорович, яка керує колективом останні 10 років, голоси співаків-аматорів зазвучали професійно. На даний момент в репертуарі ансамблю понад 100 творів. Кожну з пісень учасники хорового ансамблю виконують від щирого серця, начебто проживаючи їх на сцені.

Цікаво, що авторами слів та музики багатьох пісень з репертуару є талановиті надвечір’янці: Марія Володимирівна Федорович, Надія Петрівна Вечорко та Ярослав Миколайович Ратинський.

Щоб урізноманітнити репертуар та ще більше розкрити вокальні можливості учасників, всередині колективу створені малі форми: вокальний ансамбль «Черемшина », а також тріо, дуети та соло, які від щирого серця полюбились громаді. Українська народна пісня та народний голос назавжди в пошані та повазі слухачів різних поколінь.

Сьогоднішні надвечір’янці – люди особливі. Кожен з них на вагу золота. Склад колективу періодично оновлюється, з”являються нові талановиті люди, є тенденція до омолодження. Цьогоріч колектив поповнили Галина Олексіївна Чуліпа та Дмитро Володимирович Кот.

Під керівництвом багаторічної наставниці та ведучої заходів Лариси Рукінової, цей колектив сповнений сил та енергії, бо саме сила поезії та пісні пробуджує, згуртовує, піднімає настрій та додає оптимізму в цей непростий час тримати ветеранський стрій та допомагати наближати перемогу.

За час благодійного концерту клубу «Надвечір’я» у благодійну скриньку глядачі задонатили 4760 гривень та 50 євро. Кошти спрямують на потреби наших земляків-військових на фронті.

Багатогранне творче життя клубу «Надвечір’я» продовжується: це і перемоги у Всеукраїнських фестивалях, конкурсах, активна концертна діяльність, участь у заходах, які проходять в громаді.

Проте, найбільшим своїм надбанням надвечір’янці вважають

любов глядацької аудиторії.

Тож нехай 30-річний ювілей покладає відлік новому наступному творчому ривку задля нашої Перемоги, задля популяризації народної пісні, можливості співати її великій аудиторії і далі, не зупиняючись, до наступних красивих ювілеїв – під мирним небом Переможної України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних