Етичне спілкування з ветеранами/ветеранками війни, військовослужбовцями та членами родин загиблих – важлива складова нашого сьогодення

Дата: 27.10.2023 14:49
Кількість переглядів: 112

У Радивилові ця тема стала предметом діалогу фахівчинь Дубенського Центру психосоціальної підтримки - О.Мельник, А.Пилипчук та керівниці Центру Л. Одварко - із спеціалістами відділів та структурних підрозділів міської ради, відповідальних за соціальну роботу у громаді, а також працівниками Центру надання адміністративних послуг.

Фото без опису

Зустріч ініційована Центр надання адміністративних послуг Радивилівської міської ради в рамках підготовки до запровадження проєкту "Я -Ветеран" з надання адміністративних послуг військовослужбовцям в зручному форматі «єдиного ветеранського вікна».

Розглядаючи правила спілкування з учасниками бойових дій, військовими з інвалідністю, досвідченими психологами акцентувалась увага, зокрема, на питаннях-тригерах, що можуть спровокувати агресивну реакцію у відповідь. Адже, досить часто цікавість не має меж і порушує не лише особисті кордони, а й норми етики та звичайної людяності. Тому питання «А що ти відчував у бою? Ти вбивав когось? «А скільки наших загинуло?» - не найкращим чином позначаться на психоемоційному стані людини, яка побувала на лінії бойового зіткнення.

Насамкінець зустрічі учасникам було роздано інформаційні матеріали із структуризованими порадами, як правильно підтримувати ветеранів війни та спілкуватися з військовими.

Завдання такої комунікації - вдосконалювати ветеранську політику на місцях, зміцнювати мережу для ефективної соціалізації воїнів після їх повернення з фронту. Адже невідомо, скільки часу займатиме їх адаптація до мирного життя після пережитих жахів війни.

А якісне спілкування з людьми — безперечно, одна з найважливіших складових соціального добробуту.

Нагадуємо, Центр Психосоціальної Підтримки знаходиться за адресою: м.Дубно, вул.Семидубська,2. Тут безкоштовно надають допомогу ветеранам війни, військовослужбовцям, членам їхніх сімей та сімей загиблих воїнів, особам, які отримали поранення, були у полоні або під окупацією, внутрішньо переміщеним громадянам, а також цивільним особам, які пережили травматичний досвід.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних