ФАХІВЧИНІ ДУБЕНСЬКОГО ЦЕНТРУ ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ СЬОГОДНІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ СВОЮ РОБОТУ У РАДИВИЛІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 03.10.2023 14:31
Кількість переглядів: 229

Виїзну комунікацію провели психологині О.Мельник, А.Пилипчук та керівниця Центру Л. Одварко.

Фото без опису

У вступному слові про важливість такого проєкту в Україні, мета якого – надання психосоціальних послуг постраждалому від війни населенню, зазначив заступник Радивилівського міського голови Олександр Пастух.

Відбулась презентаційна зустріч щодо того, як здійснювати психосоціальний супровід військовослужбовців та їх родин, а також діалог з керівниками структурних установ та підрозділів міської ради, які безпосередньо координують роботу у цьому напрямку.

До комунікації долучились, зокрема, представники Центру надання адміністративних послуг, Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), відділу соціального захисту населення, Служби у справах дітей міської ради, КНП «Радивилівський Центр ПМСД» та КНП «Радивилівська міська центральна лікарня», місцевого центру комплектування та соціальної підтримки, відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради, представники поліції.

Керівниця Центр Психосоціальної Підтримки Людмила Одварко ознайомила учасників з напрямками роботи установи, спілкувалися про результати соціологічних опитувань та подальше формування якісних соціально-психологічних послуг у громаді.

Окреслили можливі напрямки спільної діяльності у сфері ментального здоровʼя та надання психологічної підтримки військовослужбовцям різних категорій, членам їх сімей.

З метою розробки та апробації на місцевому рівні моделі у 2023 році Solidarity Fund PL Фондом міжнародної солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з (Банк крайового господарства), Європейською Комісією та програмою “Підтримка демократії” Міністерства закордонних справ Республіки Польща реалізується проєкт «Психосоціальна підтримка в України» PRO_MentalHealth.

У рамках цього проєкту на Рівненщині в 2023 році починають свою роботу Центри психосоціальної підтримки. Один із таких цієї осені запрацював на Дубенщині.

Особливістю цих команд є змога надавати послуги стаціонарно та мобільно (у віддалених населених пунктах району) ветеранам війни, Захисникам і Захисницям, членам їхніх сімей та сімей загиблих, особам, які отримали поранення, були у полоні або під окупацією, внутрішньо переміщеним особам, а також цивільним особам, які пережили травматичний досвід.

Було корисно та інформативно. Такі зустрічі варті уваги, бо коли проговорюють і чують - неодмінно буде результат.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних