ЩОБ ЗАХИСТИТИ ДІТЕЙ У РИЗИКАХ ВОЄННОГО СЬОГОДЕННЯ: В НЕМИРІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ ЗАПРАЦЮВАВ ІНТЕРАКТИВНИЙ КЛАС БЕЗПЕКИ

Дата: 28.09.2023 11:07
Кількість переглядів: 195

Сьогодні відбулось його урочисте відкриття в присутності запрошених гостей – Радивилівського міського голови Миколи Карапетяна, заступниці голови Дубенської РВА з гуманітарних питань Ірини Кружайло, начальника Дубенського управління ДСНС України в Рівненській області Михайла Домарацького, начальника навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області Сергія Вовчука, старости Немирівського старостинського округу Віталія Дідука.

Фото без опису

Це вже другий клас безпеки, який облаштовано у Радивилівській територіальній громаді, і де є необхідне для тематичного навчання дітей.

До занять з безпеки тут залучатимуть фахівців ДСНС, Нацполіції, педагогічних та медичних працівників, практичних психологів.

Перша така яскрава навчально-методична аудиторія з необхідною наочністю для поглиблено вивчення правил пожежної та мінної безпек, домедичної допомоги та правил дорожнього руху торік була обладнана у опорному освітньому закладі громади, Радивилівському ліцеї№2 ім.П.Г.Стрижака.

- У зв’язку з воєнними подіями існує багато ризиків та загроз. Нам усім, а особливо наймолодшим, потрібно вміти чітко орієнтуватися в правилах безпеки вдома, у побуті, на вулиці тощо. Серйозно і відповідально організовуємо таку роботу, змалку інформуючи дітей, як, зокрема, - накласти пов’язку, як поводитися при виявленні вибухонебезпечних предметів, в доступному їм форматі, ось за допомогою таких класів безпеки, - наголосив у своєму виступі Михайло Домарацький.

Він подякував за ефективну співпрацю в реалізації цього проєкту голові Радивилівської міської ради, з чиєю допомогою було облаштовано та обладнано всім необхідним інтерактивний клас безпеки, а також директорці освітнього закладу Ірині Польовій. Така взаємодія місцевого самоврядування, рятувальників і освітян дала важливий результат - діти вчаться жити в умовах повсякденних ризиків, спричинених війною, та стають все розумнішими та відповідальнішими за себе і своїх близьких. В сучасному світі подібні класи безпеки лише допоможуть їм стати більш обізнаними.

Перший урок у новоствореному класі для учнів ліцею провели співробітники ДСНС. Під час практичної частини діти познайомилися із основами першої домедичної допомоги із використанням наочного макета.

А на шкільному подвір’ї фахівці ДСНС з м.Рівне підготували оглядові стенди та детально розповіли про найпоширеніші види вибухонебезпечних предметів. За допомогою відеороликів нагадували дітям про основні правила власної безпеки, розглядали потенційно можливі небезпечні ситуації та обговорювали, як діяти у разі їх виникнення.

Загалом, інтерактивний клас безпеки в Немирівському ліцеї став 18-тим на Дубенщині.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних