Місцеві бюджети Радивилівщини отримали 4,6 млн грн податку на нерухоме майно

Дата: 13.09.2023 15:31
Кількість переглядів: 74

Упродовж восьми місяців цього року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Радивилівщини 4,6 млн гривень. Це на 2,4 млн гривень, тобто більше ніж у 2 за аналогічний період минулого року.

Фото без опису

Зокрема, юридичні особи спрямували на розвиток територіальних громад краю 1,7 млн гривень податку на нерухоме майно, що на 308 тис гривень більше, ніж у січні-серпні 2022 року.

Фізичні особи перерахували за нерухомість протягом восьми місяців року 2,9 млн гривень цього платежу. Це на 2,1 млн гривень більше, ніж у 2022 році.

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад. Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

Оскільки у 2023 році податок нараховується за звітний 2022 рік, то ставка податку розраховується виходячи із мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2022, яка складала 6 500 гривень (таким чином, максимальна ставка за метр квадратний не може перевищувати 97,50 грн (6 500 * 1,5  відс.).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних