ОСОБЛИВІ ОБЕРЕГИ ОТРИМАЛИ ДІТИ ЗАГИБЛИХ ТА БЕЗВІСТИ ЗНИКЛИХ НА ВІЙНІ ЗАХИСНИКІВ

Дата: 08.09.2023 17:17
Кількість переглядів: 340

Срібні кулони у вигляді серця, з якого стікає краплина крові, а на звороті – ім’я батька, загиблого на фронті  – ці обереги сьогодні отримали сини і доньки Героїв, життя яких обірвалось на війні.

Фото без опису

У Радивилівській громаді сьогодні відбулась церемонія вшанування пам’яті загиблих Героїв російсько-української війни і вручення іменних кулонів-оберегів «Батьківське серце» дітям загиблих та зниклих безвісти в боях за Україну військовослужбовців.

Захід із вшанування загиблих героїв « Батьківське серце» ініційовано військово- цивільною спілкою « Бойове братерство України» і вже вдруге проводиться на Радивилівщині.

На церемонію вручення іменних оберегів, яка проходила у актовій залі Радивилівської школи мистецтв,  були запрошені діти і дружини загиблих Героїв, представники місцевої влади, духовенства, громадськості, військові та волонтери.

 Урочисте відкриття меморіальної акції  розпочалось із Державного Гімну України та скорботної хвилини мовчання за Героями, які полягли за волю й незалежність Батьківщини, звільняли окуповані російським агресором українські землі.

Перед початком  церемонії вручення іменних кулонів-оберегів «Батьківське серце» до присутніх звернувся Павло Жебрівський– президент всеукраїнської військово-цивільної спілки «Бойове братерство України», яка ініціювала створення проєкту  з підтримки дітей загиблих військовослужбовців на теренах України.  У складі спілки працюють ветерани і чинні воїни, волонтери, медики, представники бізнесу та духовенства.

-         На сьогоднішній день виготовлено та вручено вже більше 10,5 тисяч срібних  іменних кулонів дітям загиблих українських Захисників. І за нашими оцінками, ще біля 100 тисяч таких потрібно видати по Україні… Це страшні цифри, якими сьогодні здобувається перемога України над ворогом.

Співчуття в непоправній втраті родинам загиблих на війні  висловив і присутній на сьогоднішній події депутат Рівненської обласної ради Анатолій Грисюк.

 Вручення дітям загиблих військовослужбовців іменних кулонів-оберегів «Батьківське серце» проводилось спільно з керівниками та представниками територіальних громад, для благословення та спільної молитви було запрошено   настоятеля Свято-Вознесенської  церкви  м. Радивилів  отця  Юрія, військового капелана.

В перерві між врученнями виступили творчі  дитячі колективи – вихованці Радивилівської школи мистецтв та міського Будинку культури.

Від спілки «Бойове братерство України» присутнім багатодітним родинам загиблих військовослужбовців було також вручено продуктові набори.

Для подальшої  соціальної, медичної, юридичної координації та підтримки сімей полеглих та безвісти зниклих  військовослужбовців спілкою «Бойове Братерство України» в  м.Радивилів буде відкрито представницький офіс, де працюватиме призначений волонтер спілки – Михайло  Казмірук. Для цього міською радою буде виділено відповідне приміщення.

За тісну підтримку та взаємодію в питаннях супроводу родин полеглих військовослужбовців Павло Жебрівський– президент всеукраїнської військово-цивільної спілки «Бойове братерство України», висловив подяку Радивилівському міському голові Миколі Карапетяну.

По завершенні вручення символічних оберегів «Батьківське серце» відбулось спільне покладання квітів до дошки пам’яті за загиблими воїнами-земляками на Алеї Слави.

Вічна їм пам’ять і шана! Наш доземний уклін Подвигу Героїв, які стали на захист України, її вільне і незалежне майбутнє!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних