Представники комунального закладу «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради провели у Радивилівській громаді виїзну інформаційно-просвітницьку зустріч

Дата: 08.09.2023 13:37
Кількість переглядів: 265

Діалог стосувався важливої теми воєнного сьогодення «Ветеран і закон: нові виклики».

Фото без опису

До обговорення актуальних проблем долучились - начальник Дубенського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області В. Гаврилюк, -начальниця служби у справах дітей Радивилівської міської ради О. Пісарєва, -провідний фахівець Радивилівського міського центру соціальних служб Л.Надорожна, -начальниця Радивилівського бюро правової допомоги М.Поволоцька, -начальниця ЦНАП Радивилівської міської ради М.Пастух, -спеціалістка І категорії відділу державної реєстрації Крупецької сільської ради Д. Борщ, -фахівець з соціальної роботи КУ «Центр з надання соціальних послуг» Козинської сільської ради І.Михалусь, -директор Радивилівське управління Дубенської філії Рівненського ОЦЗ Я.Довгаль

Директорка КЗ "Ветеранський простір" РОР Ольга Яковлєва ознайомила присутніх з ініціативами, які реалізує комунальний заклад, серед яких - пілотний для України проєкт «Соціальний менеджер», що реалізується у територіальних громадах Рівненської області. Проєкт передбачає залучення фахівця, який вивчатиме проблематику родин наших захисників та, в подальшому, допомагатиме ветеранам-військовослужбовцям вирішувати різні проблемні питання.

Учасники зустрічі cпілкувалися також про соціальну та психологічну адаптацію військових та ветеранів війни, визначили можливі шляхи запобігання конфліктних ситуацій, в тому числі й сімейного насилля. Особливу увагу звернули на особливостях спілкування із сім’ями загиблих, тих, хто перебуває в полоні, або зниклих безвісти.

Визначили перспективи надання у громадах інформаційної, методичної та консультативної допомоги ветеранам війни після їх повернення з фронту. А також створення умов для доступності якісних соціальних послуг, освіти, оздоровлення та медичного забезпечення родинам осіб, які зникли безвісти, або перебувають у полоні.

Отримано багато корисної інформації щодо того, як правильно допомагати, взаємодіяти та працювати з категоріями громадян, які мають статус учасників бойових дій та ветеранів війни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних