Психосоціальна підтримка у воєнний і післявоєнний час

Дата: 22.08.2023 21:17
Кількість переглядів: 235

Відновлення психічного здоров’я населення України – важливе завдання для держави та суспільства у воєнний і післявоєнний час. Працювати з такими наслідками війни, як проблеми із психічним здоров’ям, потрібно вже сьогодні на кожному робочому місці.

Фото без опису

У рамках проєкту «Психосоціальна підтримка в Україні» PRO_MentalHealth проведено універсальний тренінг з психічного здоров’я для представників партнерських громад.

З метою розвитку обізнаності фахівців першої лінії в темі психічного здоров’я та розладів, алгоритмів взаємодії з клієнтами, набуття навичок стабілізації психоемоційного стану клієнта, а також турботи про власну психічну стійкість з 15 до 18 серпня 2023 року в м. Рівне було організовано навчання для 64-х працівників соціальної сфери у форматі інтенсивної роботи трьох груп з 16 партнерських громад проєкту PRO_MentalHealth:

Тараканівської, Радивилівської, Дубенської, Володимирецької, Вараської, Полицької, Вирівської, Сарненської, Рокитнянської, Дубровицької, Острозької, Рівненської, Костопільської, Здолбунівської, Березнівської та Корецької громад Рівненської області.

Потужний тренінг став можливим завдяки об’єднанню зусиль двох проєктів — PRO_MentalHealth та швейцарсько-українського проєкту Психічне здоров'я для України / Mental Health for Ukraine. Адже навчання провели професійні тренерки MH4U за програмою універсального тренінгу із психічного здоров’я.

Під гаслом «Пізнай себе — допоможи іншим», озвученим пані Оленою Ярмолюк, промайнули усі 4 дні навчання з підвищення кваліфікації у сфері психічного здоров’я.

У тренінгах також взяли участь менеджери, психологи і психіатри Центрів психосоціальної підтримки PRO_MentalHealth. Таким чином соціальні працівники мали нагоду дізнатися від тренерів, куди можна скеровувати осіб, які потребують психологічної допомоги, а також познайомитися очно з фахівцями Центрів і налагодити співпрацю.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк крайового господарства), Європейською Комісією та програмою “Підтримка демократії” Міністерства закордонних справ Республіки Польща.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних