Платники Дубенського району спрямували до бюджетів понад 1,2 млн грн екологічного податку

Дата: 19.07.2023 09:21
Кількість переглядів: 35

За підсумками першого півріччя 2023 року суб’єкти господарювання Дубенського району, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів усіх рівнів 1206 тис гривень екологічного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року надходження зросли на 258 тис.

Фото без опису

Із загальної суми до державного бюджету спрямовано 543 тис гривень, а до спеціального фонду місцевих бюджетів – 663 тис гривень. 

Нагадаємо, що екологічний податок – це загальнодержавний обов’язковий платіж, що справляється з фактичних обсягів скидів у водні об’єкти забруднюючих речовин. Екологічний податок за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти нараховують і сплачують суб’єкти господарювання,  які під час своєї діяльності здійснюють скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти.

Платники екологічного податку складають податкові декларації та подають їх до контролюючих органів упродовж 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу. А податок вони сплачують упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації, зокрема: за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти, розміщення протягом звітного кварталу відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах – за місцем розміщення стаціонарних джерел, спеціально відведених для цього місць чи об'єктів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних