УКРАЇНСЬКІ ОБРЯДИ, ТРАДИЦІЇ ТА БЛАГОДІЙНІСТЬ ДЛЯ ЗСУ

Дата: 07.07.2023 17:01
Кількість переглядів: 84

Ці три складові вдало поєднались під час проведення вчорашнього народно-обрядового дійства в Радивилові «Ой на Івана, та й на Купала».

Фото без опису

Локацією для проведення благодійного заходу став мальовничий берег ставка «Молодіжний», де були розташовані атмосферні етно фотозони, діяла виставка тематичних робіт «Мавка» місцевої художниці Оксани Петровської, було облаштовано сцену та глядацьку залу просто неба.

Мистецька програма «Купальський вогнецвіт» запропонувала гостям купальської зустрічі народно-обрядову інсценізацію цього свята, з відтворенням давніх традицій, наскрізь пронизаними яскравим українським колоритом.

Творчі колективи міського Радивилівського міського Будинку культури КЗ "Радивилівський МБК" та його філіалів у старостинських округах громади, презентували тематичні художні номери, купальські ігри та хороводи. Відбулось прикрашання купальського деревця.

На локації діяли творчі майстерні, зокрема – із заплітання коси "Коса - дівоча краса" та із вінкоплетіння.

Для спортивно активних гостей свята тренери КДЮСШ організували можливість повправлятись у підніманні ваги, перетягуванні линви, метаннях довбні. Переможцям були передбачені призи.

Традиційним розділом купальської зустрічі були смачні частування: а це - кулінарний майстер-клас «Чар-борщ»; молодильні настоянки; «Гурман-чай» від працівників Радивилівської центральної міської бібліотеки Radivilovska Miska Biblioteka .

Діяла виїзна торгівля.

Фінальним штрихом купальського заходу стала традиція пускання дівчатами віночків на річкову воду, аби, за народним повір’ям, знати, з якого боку чекати на судженого.

Пісні для душі під акомпанемент скрипки та гітари у виконанні викладачів Радивилівської школи мистецтв КЗ "Радивилівська дитяча школа мистецтв" зібрали присутніх у співоче коло.

Загалом, кожен розділ купальської програми , організованої спільно з Радивилів: освіта, культура, молодь і спорт ,передбачав можливість задонатити кошти для підтримки Збройним Силам України та допомогти у вирішенні запитів військових, які сьогодні захищають Україну, її незалежність, культуру, традиції, народ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних