Суб’єкти господарювання Дубенського району з початку 2023 року сплатили майже 1165 тис грн екологічного податку

Дата: 26.06.2023 09:31
Кількість переглядів: 67

Протягом січня – травня 2023 року підприємства Дубенського району спрямували до бюджетів усіх рівнів 1164,5 тис гривень екологічного податку, що на 244 тис гривень більше фактичних показників минулого року.

Фото без опису

Із цієї суми 524 тис гривень надійшло до державного бюджету, та 640,5 тис гривень було зараховано до спеціального фонду місцевого бюджету

Нагадуємо, що платниками екологічного податку, відповідно до пункту 240.1 статті 240 Податкового Кодексу України (далі – ПКУ), є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються, зокрема: 

викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення (п. 240.1.1 ПКУ); 

скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні обʼєкти (п. 240.1.2 ПКУ); 

розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання (п. 240.1.3 ПКУ). 

Крім того, звертаємо увагу, що Міністерство фінансів України наказом від 21 липня 2022 року № 206 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації екологічного податку» оновило форму податкової декларації екологічного податку, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17 серпня 2015 року № 715 «Про затвердження форми Податкової декларації екологічного податку».

Нова форма декларації застосовується з 1 січня 2023 року.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних