ОБІРВАНИЙ ПОЛІТ: У РОКОВИНИ ТРАГЕДІЇ ЗГАДАЄМО НАШИХ ГЕРОЇВ, НАШИХ ЗЕМЛЯКІВ, ЯКІ ВІДДАЛИ СВОЇ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ!!!

Дата: 24.06.2023 09:22
Кількість переглядів: 89

24 червня 2014 року близько 17:15 під Слов'янськом в районі c. Красноармійське, (Слов'янський район, Донецька область) військовий гелікоптер 16-ої окремої бригади армійської авіації Мі-8МТ ("63 жовтий"), який повертався з блокпоста з фахівцями, що встановлювали апаратуру з метою організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення перемир'я в зоні проведення АТО, був збитий ракетою із ПЗРК російськими найманцями.

Фото без опису

…Їх підняли за сигналом тривоги.

Командир поставив цілком звичне завдання: доставити на точку спецапаратуру та військових і швиденько повернутися.

А далі: перевірка систем, запуск двигунів, доповідь, злет. Вертоліт швидко знаходить знайомий майданчик, торкається землі. Бійці, не гаючи ні хвилини, почали розвантажувати машину.

Знову перевірка систем, запуск двигунів. Лунає звична доповідь: «63-й завдання виконав! Іду на зліт!» Та ледь колеса відірвалися від землі, як по гвинтокрилій машині відкрили вогонь.

Вертушка вже була у повітрі, коли ворожа ракета, випущена з ПЗРК найманців, наздогнала її і розсікла навпіл. Вибух, дим, полум’я…

Із листа командування частини…

«У ході проведення операції в заданому районі поблизу гори Карачун 24 червня 2014 року близько 17:00 однією ракетою ПЗРК було збито вертоліт Мі-8МТ 16-ї бригади армійської авіації СВ ЗС України, що виконував політ на армійський блокпост біля гори Карачун. Вертоліт був уражений відразу після зльоту, вибухнув у повітрі і впав, палаючий, на землю. Екіпаж з трьох осіб і шести пасажирів, які знаходилися на борту, загинули.

Склад екіпажу:

командир вертольота – підполковник Андрій Бєлкін;

льотчик-штурман – капітан Дмитро Шингур;

бортовий технік – майор Руслан Мазунов.

Також загинули солдат Олексій Волоха та старший солдат Олександр Кондаков. Ще четверо загиблих – співробітники СБУ».

За особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко підписав Указ № 599/2014 «Про відзначення державними нагородами України» військовослужбовців:

«Нагородити орденом Богдана Хмельницького III ступеня: Бєлкіна Андрія Володимировича (посмертно) — підполковника; Мазунова Руслана Олександровича (посмертно) — майора; Шингура Дмитра Васильовича (посмертно) — капітана…»

Герої живуть доти, доки їх пам'ятають!

ВІЧНА І СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ НАШИМ ГЕРОЯМ !!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних