МОНІТОРИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ ВОДОЙМ: купатися не рекомендовано!

Дата: 22.06.2023 14:54
Кількість переглядів: 214

Спеціалістами Радивилівського відділення ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» 12.06.2023 року були проведені моніторингові дослідження води відкритих водойм із ставка «Молодіжний» в м. Радивилів та із річки Слонівка.

Фото без опису

Проведеними мікробіологічними дослідженнями встановлено, що індекс лактозо-позитивних кишкових паличок становить 24 000 при допустимому 5000. Таким чином відібрані проби води не відповідають вимогам «Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення господарсько-побутових та інших потреб населення», що затверджено Наказом МОЗ України №721 від 02.05.2022 року.

Це може привести до виникнення шлунково-кишкових розладів.

Зважаючи на вищевикладене, Радивилівське відділення не рекомендує громадянам відвідувати зазначені місця з метою купання до моменту нормалізації показників стану води даних водойм у відповідності до вимог законодавства в сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

На водоймах Радивилівщини немає спеціально облаштованих місць для відпочинку на воді. Хоча, загалом, майже в кожному населеному пункті є, щонайменше, по одній водоймі. Вони являються місцями стихійного відпочинку.

Зважаючи на те, що відібрані із поверхневих водойм проби не відповідають санітарно-гігієнічним нормам, громадянам слід дуже відповідально ставитись до застережень на табличках із написом «Купатися заборонено».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних