НА КРОК БЛИЖЧІ ДО ВИРОБНИЦТВА «ЗЕЛЕНОГО СТРУМУ»:

Дата: 16.06.2023 13:01
Кількість переглядів: 342

У Радивилівській міській раді відбулась зустріч представників ТзОВ «Вітропарк Західний-Р», які реалізовуватимуть на території громади інвестиційний проєкт з будівництва сучасного відтропарку, потужністю 320 МВт, із фізичними особами-підприємцями та представниками агрофірм, які орендують на території Радивилівської громади земельні частки (паї) для вирощування с/г культур на землях, потенційно сприятливих для виробництва вітрової енергетики.

Фото без опису

Діалог організовано з метою досягнення консенсусу щодо формату співпраці з подальшим підписанням Меморандуму щодо встановлення на оброблюваних земельних ділянках вітрових турбін, а також супроводжуючих енергетичних і комунікаційних мереж, обслуговуючих та допоміжних будівель та споруд комплексу вітрової електростанції.

Початок робіт заплановано на 2025 рік. Прогнозовані терміни будівництва вітропарку – 18 місяців із потенційним  виробництвом відновлювальної електроенергії – 1 073 300 – 1 097 800 МВт*год/рік.

Під час зустрічі з агровиробниками було зазначено: американсько-європейський інвестиційний фонд, який інвестуватиме у будівництво вітропарку,  працює за всіма законодавчими принципами світових стандартів,  де враховується максимальна ефективність використання земельних ресурсів. Земля продовжує оброблятися за метр від точки розташування вітрової турбіни. Сітка турбін планується так, щоб максимально ефективно використовувались, в тому числі й існуючі польові проїзди.

Вітрова станція зараз перебуває на проєктному етапі, коли вивчаються можливості та найбільш ефективні локації розміщення вітрових турбін, розробляються необхідні логістичні маршрути.

Саме на цій стадії підготовки проєктування першим кроком стало погодження цих намірів  із представниками аграрних компаній, які орендують ефективні у плані вироблення вітрової енергетики землі для сільськогосподарського обробітку.

Представники компанії-інвестора закріпили сказане  відеопрезентацією майбутнього вітропарку, де заплановано встановити 54 турбіни, висотою 160 метрів, потужністю 6 МВт кожна. Левова частка вітрових турбін буде розміщена на території Радивилівської громади, а  увесь вітропарк масштабується, ймовірно, ще і на сусідні Почаївську та Бродівську громади.

Компанія забудовника зареєстрована в Радивилові, а це означає, що громада отримає робочі місця, соціальні пакети жителям та надходження до місцевого бюджету. 

Радивилівський міський голова Микола Карапетян, який долучився до обговорення реалізації важливого інвестиційного проєкту на території громади, зазначив: в пріоритеті  - підвищення рівня добробуту життєдіяльності громади. А це прямо прив’язано до стабільних надходжень в місцевий бюджет.  Крім того, виробництво «зеленого струму» це ще й держенергоефективність всієї України в умовах війни. Це чиста електроенергія, яка не шкодить довкіллю, і буде тільки на користь людям.

Нагадаємо: у 2021 році у с.Стоянівка Підзамчівського старостинського округу виявили потужний потенціал для виробництва вітрової енергетики. Було розпочато тестові роботи для подальшого розгортання сучасної вітрової електростанції, для цього на орендованій земельній ділянці встановили щоглу для вимірювання вітрових ресурсів.

Місцевість охарактеризували як одну з найбільш сприятливих в регіоні для  перспективи вироблення альтернативної електроенергії, на яку сьогодні орієнтується увесь сучасний світ.

Будівництво і запуск вітропарку як джерела енергоресурсів з використанням природного потенціалу стане одним із потужних інвестиційних проектів, реалізованих на території Радивилівської громади. А також вкрай важливим кроком у потребах  забезпечення енергетичної стабільності всієї країни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних