ЗДОБУВАЧАМ ОСВІТИ ОПОРНОГО ОСВІТНЬОГО ЗАКЛАДУ ГРОМАДИ РОЗПОВІЛИ ПРО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ВЧИНЕННЯ ПРАВОПОРУШЕНЬ

Дата: 24.05.2023 14:15
Кількість переглядів: 276

Представники Дубенської окружної прокуратури, правоохоронці, працівники ДСНС відвідали ряд районних загальноосвітніх навчальних закладів, де провели просвітницькі заходи.

Фото без опису

Впродовж травня тривали бесіди щодо прав дітей, запобігання насильству, шкідливості вживання алкоголю та тютюну, а також роз’яснення стосовно видів юридичної відповідальності.

Такими просвітницькими заходами вдалося охопити понад 800 учасників освітнього процесу.

Дітям максимально доступно розповіли про діяльність прокуратури та правоохоронних органів вцілому, роз’яснили особливості професії прокурора, а також причини та наслідки притягнення неповнолітніх та малолітніх до різних видів відповідальності.

Крім того, школярам нагадали права та обов’язки дітей, які передбачені Конституцією України та нормами міжнародного права.

Варто підкреслити, що проведення подібних заходів є важливими для дітей саме у період формування їхньої правосвідомості, оскільки сьогодні в українському суспільстві спостерігається негативне явище - низький рівень особистої та суспільної правової культури, що є величезною проблемою та перешкодою для нормального функціонування не лише держави, але й суспільства вцілому.

Тому, метою освітніх таких зустрічей є налагодження діалогу між дітьми та правоохоронцями, що в майбутньому допоможе запобігти потенційним правопорушенням та сприятиме ефективному та взаємовигідному суспільному співжиттю в Україні.

Школярів неабияк зацікавила така інформаційна ініціатива, вони ставили багато запитань як з приводу розслідування справ, так і щодо основних напрямків професії .

Тому подібні заходи планується проводити й у майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних