Зустріч радивилівців з популярною авторкою сучасності Світланою Талан

Дата: 19.05.2023 08:35
Кількість переглядів: 103

Українська письменниця вже вдруге з візитом у Радивилові: сьогодні у актовій залі КЗ "Радивилівська дитяча школа мистецтв" відбулось її спілкування з шанувальниками.

Фото без опису

Світлана Олегівна Талан — українська письменниця, членкиня Національної спілки письменників України. Вона є авторкою багатьох творів, відомих в Україні та за її межами. Твори авторки життєві, написані в жанрі реальних історій, вони торкаються душі і серця читачів, а тому користуються великим попитом.

Під час спілкування авторка розповіла не лише про свою творчу діяльність, а й поділилася своєю власною драмою життя через окупацію її рідного міста Сєвєродонецьк. Її роман «Оголений нерв», написаний вже в окупації, можна назвати автобіографічним. За активну проукраїнську позицію, описану в цьому романі правду, окупаційна влада невизнаних республік внесла письменницю до розстрільних списків, її видання визначили як екстремістські, їй писали погрози в приватні повідомлення, намагались виманити з дому для розправи. Письменниця стала ще активніше займатись громадською і волонтерською діяльністю: організовувала всеукраїнські акції щодо збору книжок для бійців, проводила зустрічі із захисниками на передовій, висвітлювала інформацію про життя по обидва боки розмежування на Луганщині у власному блозі «Інформаційний супротив Світлани Талан». А також написала продовження роману «Оголений нерв» - «Повернутися дощем», в основу якого покладені події під Іловайськом.

Тиражі книг Світлани Талан подолали рубіж у 100 тисяч примірників, за що авторка здобула відзнаку ”Золота письменниця України”

“Золотим” письменником іменують автора, книги якого йдуть накладом понад 100 тисяч примірників.

“Золота” письменниця – не просто красиве порівняння, хоча і вигадливі сюжети та проникливі життєві історії, які вміє так ошатно вбрати у слова Світлана Талан, також вартують цього визначення.

Відома авторка наразі мешкає у Миколаєві: понад рік тому, з початком повномасштабної війни, вона покинула свою домівку у Сіверодонецьку, думаючи, на тиждень-другий. А нині не знає, чи буде куди й повернутися…

Зустріч з поціновувачами творчості Світлани Талан пройшла в теплій, щирій, душевній атмосфері. Директорка центральної міської бібліотеки Radivilovska Miska BibliotekaНаталя Залужна вручила квіти шановній авторці на знак подяки за її плідну літературну працю, її відвертість в житті і в романах.

Потім відбулась загальна фото- та автограф сесії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних