Особливості перебування членів фермерського господарства на обліку як платника єдиного внеску

Дата: 18.05.2023 08:03
Кількість переглядів: 134

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що члени фермерського господарства, якщо вони не є особами, які підлягають страхуванню на інших підставах, визначено платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) і такі платники зобов’язані стати на облік в контролюючих органах як платники ЄВ.

Фото без опису

На членів фермерських господарств поширюються всі обов’язки щодо своєчасного та в повному обсязі нарахування, обчислення і сплати ЄВ.

Не є платниками ЄВ члени фермерського господарства, якщо вони одночасно є застрахованими особами і за них роботодавцями сплачується ЄВ із суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, та/або суми винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Таким чином, член ФГ, який перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у разі укладення ним трудового договору з роботодавцем, повинен подати до податкового органу заяву про зняття його з обліку  як платника єдиного внеску за формою №7-ЄСВ та знятись з обліку.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних