«У РІК ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ МАЛИ БАГАТО ВИКЛИКІВ. АЛЕ МАЄМО І ЧИМАЛО ЗДОБУТКІВ.»

Дата: 08.03.2023 19:50
Кількість переглядів: 250

РАДИВИЛІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА МИКОЛА КАРАПЕТЯН ПРОЗВІТУВАВ ПЕРЕД ДЕПУТАТСЬКИМ КОРПУСОМ ПРО ПРОВЕДЕНУ РОБОТУ У 2022 –МУ РОЦІ.

Фото без опису

На черговій, 42-й сесії Радивилівської міської ради, яка відбулась у вівторок, 7 березня, міський голова Микола Карапетян підвів підсумки непростого року життєдіяльності громади у воєнних реаліях.

Розпочали із хвилини мовчання за всіма загиблими за Україну захисниками, вшанували пам'ять покійної колеги, депутата кількох попередніх скликань  міської ради Ольги Желізняк.

Звітуючи, він зауважив, що, попри всі виклики, освітянська, медична, соціальна та комунальна служби громади належно продовжували свою роботу. Вдалося втримати бюджетні показники та забезпечити діяльність соціально важливих напрямків.

-Цей рік був роком випробувань для всіх нас, тестуванням на мужність, терпіння і відповідальність. Обставини воєнного часу змусили громаду ще потужніше об’єднатися, стати згуртованою, щоб діяти у складних ситуаціях. Вдалось зробити чимало, бо Радивилів у воєнних реаліях - це добре розвинений волонтерський хаб та безпечне місце для людей, які постраждали внаслідок бойових дій.  Станом на 01.01.2023р на території громади проживають 1190 внутрішньо переміщених осіб.

Разом ми підтримуємо захисників, які щодня ціною свого життя відстоюють нашу свободу та незалежність. Надаємо допомогу  українцям, які вимушені були залишити свої домівки та приїхали в нашу громаду пошуках прихистку. Багато хто у громаді зайнялися волонтерством та благодійністю. І я вдячний усім жителям громади за  активну громадську позицію, небайдужість, силу духу та патріотизм. Ми навчилися жити під звуки сирен, допомагати тим,  кому гірше, працювати кожний на своєму фронті, відповідаючи на виклики воєнного часу, - наголосив міський голова.

Микола Карапетян коротко розповів про формування і наповнення місцевого бюджету у 2022 році та ефективне використання бюджетних коштів. Він зазначив, що міською радою дотримано соціальну орієнтованість бюджету громади на 2022 рік. Збільшення надходжень дозволило забезпечити в повному обсязі фінансування усіх захищених статей. За рахунок перевиконання дохідної частини бюджету на національну безпеку і оборону та для підтримки ЗСУ було спрямовано – 6 588 649, 00 грн. Прийнятий на 2023 рік міський бюджет,  як  завжди, має соціальну спрямованість. Збережено фінансування всіх галузевих програм, затверджених міською радою, не нижче рівня показників 2022 року.

-На  2022 рік загальний обсяг дохідної частини бюджету Радивилівської міської ради, із змінами та доповненнями, затверджений у сумі 194 911 250,51 грн. виконаний  у сумі 213 969 659,33 грн. що становить 109,77%. Тож, попри усі складнощі, обумовлені воєнним часом, дохідну частину бюджету громади вдалось виконати в повному обсязі і навіть перевиконати.

У своїй доповіді міський голова зазначив, що введення військового стану на території України у лютому 2022 року вплинула на усі сфери життя, в тому числі і на надання адміністративних послуг. Гострими проблемами у перші дні введення військового стану були:

-призупинення надання усіх послуг, що вчиняються з допомогою Єдиних державних реєстрів (реєстрація бізнесу, нерухомості, місця проживання, будівельної діяльності, Державного земельного кадастру);

-неможливість встановлення особи при втраті усіх документів, і одночасному закритті демографічного реєстру, припинення роботи підрозділів ДМС;

-припинення надання однієї з наймасовіших груп послуг – реєстрації декларування місця проживання;

-налагодження роботи щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб.

Загалом же, у 2022 році робота Центру надання адміністративних послуг Радивилівської міської ради, як і у попередні роки з моменту відкриття, була спрямована на підвищення якості надання адміністративних послуг та розширенням їх переліку. В ЦНАПі мешканці міста, територіальної громади, суб’єкти господарювання мають можливість отримати 316 адміністративних послуг, в тому числі понад 100 послуг на 6 віддалених робочих місцях ЦНАПу в старостинських округах громади.

Лідерами за популярністю є послуги з державної реєстрації нерухомого майна,  у сферах земельних відносин, містобудування та архітектури, з реєстрації місця проживання, видача різноманітних довідок, адміністративні послуги соціального характеру. Громадяни мають змогу не виходячи з дому, без відвідування ЦНАП, замовити окремі адміністративні послуги онлайн, а результат отримати в ЦНАПі (послуги Держгеокадастру).

Вичерпні характеристику міський голова надав і діяльності кожного з комунальних підприємств міста, які надають послуги населенню із теплозабезпечення, водопостачання та водовідведення, а також збору твердих побутових відходів. За звітний період 2022 року забезпечено утримання в належному стані об’єктів міської інфраструктури, житлового фонду та наявної спецтехніки.

Радивилівським КП «Комунальник», зокрема, розроблено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію очисних споруд, продуктивністю 900 мЗ на добу. Отримано позитивний експертний висновок. Подано на розгляд обласної ради запит на фінансування з обласного природоохоронного фонду реконструкції очисних споруд в м. Радивилів на суму 20 млн. грн.. З місцевого бюджету виділено кошти для поповнення двома одиницями сміттєзбиральної техніки у автопарк комунального підприємства.

У КП «РАДИВИЛІВ-ТЕПЛО» Радивилівської міської ради, яке  надає послуги із централізованого водопостачання, як житловому фонду, так і установам, організаціям  та  підприємствам  в сільських населених пунктах Радивилівської ТГ, та теплопостачання бюджетної сфери міста Радивилів, придбано щепоріз для подрібнення відходів деревини та мотоекскаватор для господарської діяльності, насосне обладнання та гідрофери для котелень.

Прозвітувався міський голова і про роботу КНП «Радивилівська центральна міська лікарня». Стаціонар медзакладу  розраховано на 150 ліжок, для цілодобового перебування хворих, поліклінічне відділення, потужністю 320 відвідувань у зміну, при якому функціонує денний стаціонар на 20 ліжок для лікування хворих в амбулаторних умовах.

З місцевого бюджету у 2022 році на фінансування лікарні надійшли кошти в сумі 10 305,7 тис. грн., а саме: загальний фонд – 9 951,8 тис.грн.(в т.ч. заробітна плата 3450,0 тис.грн, оплата енергоносіїв – 6442,30 тис.грн., оплата медикаментів – 59,5 тис.грн.); та спеціальний фонд. Відповідно до  Програми соціально-економічного розвитку Радивилівської територіальної громади на 2021-2025 роки, з місцевого бюджету спрямовано  353,9 тис.грн. на реконструкцію системи медичного киснепостачання терапевтичного відділення та встановлення кисневої станції,  - необхідної закладу охорони здоров’я  для лікування хворих в мовах епідемій коронавірусу.

Лікарню продовжують оснащувати всім необхідним медичним устаткуванням для надання жителям громади якісних медичних послуг. Співпрацюючи з польськими  партнерами в напрямку  гуманітарної підтримки українців в умовах війни, автопарк  лікарні вдалось поповнити автомобілями для швидкої допомоги та реанімобілем для екстрених виїздів. Те ж відбувається і в сфері цивільного захисту населення – з місцевого бюджету фінансується вдосконалення матеріально-технічної бази місцевого підрозділу держслужби з надзвичайних ситуацій. Завдяки співпраці міської ради з  USAID «ГОВЕРЛА», вдалось залучити у громаду чимало спеціалізованого обладнання для ліквідації аварійних ситуацій, та спорядження для ефективної роботи місцевих рятувальників.

Далі міський голова прозвітувався про роботу освітніх закладів, закладів культури та закладів дошкільної освіти, де задля безпечного навчання в очному режимі дітям були облаштовані укриття. Детальніше зупинився на проведеному капітальному ремонті внутрішньої системи опалення у КЗ «Радивилівська дитяча школа мистецтв». Заміна труб, радіаторів  дозволить впродовж багатьох років якісно забезпечувати належний температурний режим всередині приміщення.

Цьогоріч перед громадою гостро постане проблема недостачі фінансування в освітній галузі, оскільки при розподілі освітньої субвенції урядом обмежено суму субвенції для потреб громади на 8 млн грн.

Як зауважив міський голова, війна завадила реалізації багатьох планів та внесла свої корективи у роботу міської ради. Зокрема, доведеться відтермінувати запланований капітальний ремонт доріг. Бо,  у першу чергу видатки бюджету йдуть на національну безпеку і оборону, на здійснення заходів правового режиму воєнного стану. Також є й інші, визначені державою, бюджетні пріоритети. Але міська рада, її апарат та виконавчий комітет, продовжують працювати над економічною самодостатністю громади, об’єднуючи зусилля людей, згуртовуючись для перемоги.

На порядок денний чергової 42-ї сесії міської ради було винесено понад 30 питань, з усіх, за підсумками детального вивчення на засіданнях постійних профільних комісій міської ради,  депутати прийняли відповідні рішення. 

Серед ухвалених рішень, зокрема, - надання матеріальної допомоги на лікування важкохворих громадян, затвердження цільової програми «Культура Радивилівщини»  на 2023-2027 роки та Програми збереження культурної спадщини та розвитку музейної справи в Радивилівській ТГ на 2023-2027 роки. Міські депутати затвердили Порядок здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті в приміському, прямому та місцевому сполученні за рахунок коштів міського бюджету на 2022-2025 роки та надали дозвіл на внесення змін до детального плану території, розглянули проєкти рішень, що регламентують земельні відносини.

На завершення сесійного засідання депутатів було поінформовано про роботу Дубенської окружної прокуратури у 2022 році, про стан злочинності та правопорядку на території Радивилівської територіальної громади за 2022 рік та інформацію про роботу дільничних офіцерів поліції, які закріплені за поліцейськими дільницями з обслуговування м. Радивилів, Сестрятинського та Бугаївського старостинського округів Радивилівської ТГ за 2022 рік.

Міський голова подякував за роботу депутатам міської ради, працівникам виконавчого комітету та структурних підрозділів міськради, працівникам комунальних підприємств міста за ефективну роботу на благо територіальної громади та перемогу України.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних