Відбулось засідання виконавчого комітету

Дата: 23.02.2023 14:05
Кількість переглядів: 313

23 лютого Радивилівський міський голова Микола Карапетян  провів чергове засідання виконавчого комітету міської  ради, на порядок денний якого було винесено 14 питань.

Фото без опису

Засідання розпочали із вшанування пам’яті колеги Ольги Володимиро-Ярославівни Желізняк, яка обиралась депутатом попередніх скликань міської ради та входила до складу її виконавчого комітету. Ольга Ярославівна завжди мала активну життєву позицію, була небайдужа до проблем міста й територіальної громади, була ініціативна в питаннях покращення благоустрою та охорони здоров’я.

Під час робочого засідання члени виконкому заслухали інформацію провідного спеціаліста із надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, мобілізаційно-оборонної роботи та охорони праці Радивилівської міської ради Віталія Воронка – про напрацювання у сфері цивільного захисту населення та про заходи із запобігання надзвичайним ситуаціям на території громади.

Рішенням виконавчого комітету було створено комісію з питань безоплатної передачі активів (майна) з державної у комунальну власність Радивилівської міської територіальної громади. Окрім цього були прийняті рішення з подання начальниці Служби у справах дітей Радивилівської міської ради Олени Пісарєвої:  про виведення осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, із будинку сімейного типу, серед іншого -  надано дозволи на дарування нерухомого майна неповнолітнім, тощо.

Десятьом громадянам у статусі ВПО надано приміщення із фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам в модульних будинках за адресою  - м.Радивилів, вул. Героїв, 9А. 

Громада не стоїть осторонь загальноукраїнських тенденцій пільгування дітей військовослужбовців, які є учасниками бойових дій. Виконавчим комітетом розглянуто рішення про зменшення батьківської плати за харчування дітей військовослужбовців, які є учасниками бойових дій:  погоджено зменшення плати 10-м учням закладів освіти та  4 дітям, які є вихованцями закладів дошкільної освіти громади. 

Виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення про встановлення тарифів на теплову енергію, вироблену на установках з використанням альтернативних джерел енергії КП «Радивилів-Тепло» для бюджетних установ.

Як пояснив керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Гуща, на час дії воєнного стану та на шість місяців після його закінчення діє мораторій на підвищення цін постачання природного газу та теплопостачання. Проте, виконавчий комітет все ж переглядає тарифи, згідно із розрахунками, які подає теплопостачаюче підприємство. Вони є вищими, аніж діючі. Проте застосовуватися ці нові тарифи наразі не будуть.

Теплопостачаюче підприємство зараз надає свої послуги бюджетним установам за цінами, які значно нижчі, аніж реальна вартість тепла. Компенсувати цю різницю цьогоріч планують із державного бюджету. Аби розуміти скільки і кому потрібно компенсувати, на державному рівні розробили алгоритм. За ним підприємство повинне подати свої розрахунки та затверджені органом місцевого самоврядування тарифи.

Проте досвід минулого 2022-го року показує, що цієї компенсації із держбюджету так і  не відбулось.  Про це, зокрема, зазначив директор КП «Радивилів –Тепло» Олександр Олійник, який був присутній на засіданні виконавчого комітету. В таких економічних труднощах  підприємство хоч і збитково, проте вимушене продовжувати забезпечувати теплопостачання у державні установи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних